Patarimai, kad mamai netrūktų pieno

Patarimai, kad mamai netrūktų pieno

29. Apr 2011, 00:00

Ar tikrai mažyliui užtenka mamos pieno? O gal jis nepasisotina ir reikia primaitiniti mišinuku? Tokie ir panašūs klausimai kyla ne vienai krūtimi maitinančiai mamai.

 

Štai keletas naudingų Všį "Pradžių pradžia" žindymo konsultantės, mamos Margaritos patarimų.

 

-Pirmiausia visada siūlykite krūtį, kaip pirma krūtis bus pilnai ištuštinta, pasiūlykite kitą krūtį. Jei po abiejų krūtų ištuštinimo kūdikis nesnaudžia, nesimigdo, o intensyviai žinda, galite duoti sumažintą kiekį mišinio.

 

-Svarbu laikyti prie krūties kuo ilgiau, nors ir valandą. Tuščia krūtinė niekada nebūna, joje pastoviai išsiskiria pienas. "Tuščios" krūtinės stimuliacija skatina didesnę pieno gamybą. Jei vaikas meta krūtį, pabandykite panešioti, nuraminti ir vėl už 5 minučių pasiūlykite žįsti.

 

-Po poros dienų, jei dėsite vaiką dažnai prie krūtinės, pieno Jums ims gamintis daugiau ir vaikas nebesinervuos, tiesiog užmigs ištuštinęs abi krūtis. Čia svarbu iš tikrųjų patikėti, kad Jūsų pieno Jūsų vaikui UŽTENKA.

 

-Jei Jūs pilnai visą dieną išmaitinate savo vaiką, o mišinio duodate tik vakare, vadinasi, pieno turite pakankamai, tik gal reikia daugiau pasitikėjimo savimi ir namiškių palaikymo.

 

-Jei duodate ir mišinuko, reikėtų jį duoti ne iš buteliuko, o iš taurelės, šaukštelio ar švirkšto be adatos. Tokiu būdu kūdikis nepatenkis čiulpimo poreikio, todėl noriai žįs krūtį. Per 3 dienas pereikite pilnai tik prie žindymo savo pienu – stebėkite vaiką ir suprasite, kad mišinio vakarais duoti visai nebereikia, tiesiog ilgiau laikykite vaiką prie krūtinės, net jei ji atrodo "tuščia".

 

SVARBU: Motinos pienas vieno maitinimo metu kinta, iš pradžių liesas, vėliau riebus, pabaigoje pats riebiausias, kuris ir suteikia sotumo jausmą. Tad žindykite iš kiekvienos krūties kuo ilgiau, kad jūsų vaikas pasiektų riebųjį pieną ir pasisotintų.

 

Viskas apie žindymą: www.pradzia.org

01. May 2011, 00:55

saunuole agneciuke!!! as pati auginu dukryte 4men ir 2 sav,maitinu pati ir dziaugiuosi tuom.Nesvarbi man kitu nuomone,kad per ilgai ar negrazu ir tt.,man svarbu kad sveika kudikeliui 🤗

29. Apr 2011, 18:01

straipsnis labai jau trumpas nelabai isamus, vertetu daugiau rasyti ta tema , nes dauguma jaunu mamyciu maitina keleta menesiu geriausiu atveju iki tol kol vaikelis nepradeda valgyti kosiu, o tada jau ir baigiasi pienelio davimas, nes net gyditojai persa nuomone kad uztenka maitint pusmeti kad vaikas igautu imuniteta ligoms ir panasiai, ir siaip buna daug nuomoniu kad vaikui pieno kai pradeda valgyt koses nebereikia, bet tai netiesa nera nieko geriau kaip mamos pienas ir ne tik maistine prasme, vaikas gauna svelnuma, artuma, sudaromas glaudus rysis.
As saviske maitinau 2.5 metu, ir ne kiek nesigailiu ir jokio gedos jausmo nebuvo, praktiskai vien pienu maitinau iki pat metuku, nes maniske kosiu nelabai valgydavo, mesa isvis buvo tragedija ziaugciodavo nuo jos, bet ir neverciau nenorejo ir nereikejo, uzteko vitaminu is mano pienelio,svoris augo labai gerai, visa kita vystesi taip pat, dabar maniskei ciut daugiau nei 3 metai, ir nesam sirge jokiom ligom ziemos sezono metu, viena kart tik sirgo labai lengva sloga triju dienu, ir kosulis buvo prikibes, bet as nemanau kad cia rimtos ligos.
pirmus menesius vaikas kabojo beveik visada ant kruties, maitinau kas pora val paskui intarpai ilgejo, po pirmu poros menesiu, buvo ir momentu kad atrodo pienelio labai sumazejo, bet po keliu dienu praeidavo, tiesiog siulydavau dazniau, dar manau labai pagelbejo tai kad vaikas miegojo kartu nakti, man nereikedavo keltis, o ir jin visad uzsimaniusi iskart gaudavo maisto.
vasara pienukas gaudavosi ir vietoj atsigerimo.
naturalaus maitinimo yra tik pliusai taip kad mamytes nesinervinkit ir daugiau pasitikejimo savimi bei noro maitinti pacioms savo vaikuti.

29. Apr 2011, 13:07

mano mazytei jau 10men, ir iki dabar dar maitinu krutimi (nors tuo visi labai stebisi, ir klausia kodel taip ilgai maitinu 🤔 ) dar kai visa mazyte buvo tai zindydavau valanda ir ilgiau, kada tik ji norejo. as uz zindyma kuo ilgiau, kad ir iki 2-3 metuku 👍 😃