Ši vasara Antanukui, visai neseniai perkopusiam pirmųjų metukų slenkstį, kupina atradimų: pirmos vasariškos išvykos pas senelius į sodybą, pirmi ilgesni pavakarojimai prosenelių kolektyviniame sode, pirmas tikras vaikiškas džiaugsmas kukliais vasariškos saulutės spinduliais, pirmas mėlynas mėlynas vasaros dangus, pirmos uogos bei daržovės... Taip, ši vasara tokia skani ir kvepianti! Koks jos skonis? Ogi sodriai raudonų, jau savo derlių atidavusių braškių: šias uogų karalienes užšaldome ir puikiu jų skoniu mėgaujamės rudenį bei žiemą:
Įvairiaspalvių serbentų: raudonieji – neabejotinai Antanukui patys skaniausi:
Iš raudonųjų serbentų verdu uogienę, juoduosius serbentus sutrinu su cukrumi ir užšaldau, o ne tokie gausūs geltonieji serbentai – vasarą gomuriui pamaloninti:
Kuo gi dar paskaninta ši vasara? Visai neseniai įnokusiomis juodosiomis vyšniomis, iš kurių verdame uogienę:
Žaliaankščiais žirniais, kurie, kaip ir gaivieji agurkai bei rudens derliui besibrandinančios morkos, Antanukui atrodo tokie tinkami vis dar dygstantiems dantukams pasikasyti:
Garbanotomis ryškiaspalvėmis salotomis, kurios mažyliui rodosi savotiškai skanios...
Na, o savų ponų pomidorų, kuriems Antanukas taip pat neabejingas, dar teks palaukti: lauke ir šiltnamyje augančius pomidorus nuskiname ir nokiname dėžutėse:
SKANIOS VASAROS!
Na, uogytės mažuliukui skaniausios, o daržovės kol kas daugiau pasižaidimui 😀
Išties gražu žiūrėti, kai toks mažuliukas skanauja😀
Kiek pažinties džiaugsmo 👍 Ir skoniui ir pasaulio - aplinkos pažinimui👍