Pirmieji atsiminimai - foto knygoje

Pirmieji atsiminimai - foto knygoje

04. Nov 2015, 08:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Fotografuojame daug ir ne tik per šventes. Fotografuojame kiekvieną dieną. Tačiau ar panaudojame tas nuotraukas prisiminimams kurti?

Dviejų vaikučių mama Greta prisipažįsta, jog jai kaip ir bene kiekvienai mamai fotografuoti savo vaikus – vienas smagiausių užsiėmimų. Jam ji neieško net ir ypatingų progų. Galima sakyti, jog kiekviena diena – tai dar viena nauja proga, ypač kai mūsų mažieji taip greitai auga, keičiasi, mokosi.

"Fotografuoti stengiasi ir aš, ir tėtis, ir net močiutė. Tuomet man visi atsiunčia įamžintas akimirkas, o aš užsakau nuotraukas, kurias vėliau dalinu ir visi žiūri, grožisi", - pasakoja mama. 

20151104162605-72567.jpg

Šeimos vyresnėliui Motiejui dar vos metai ir aštuoni mėnesiai, tačiau mama ėmė pastebėti, kad net ir vartant nuotraukas, jau užsimiršta pirmųjų metų svarbūs didieji įvykiai, svarbūs pirmieji kartai.

“Todėl ir atsirado foto knyga "Motiejaus pirmieji metai". Pirmiausia bandžiau sudėlioti nuotraukas mėnesiais, bet supratau, kad tai nėra paprasta. Tuomet atrinkau nuotraukas etapais ir taip kilo mintis, jog reikia pasigaminti knygą. Žiūrint kompiuteryje, reikia gerai prisiminti kada visa tai nutiko, o knygoje atsivertęs iškart žinai. Štai čia kalasi dantys, čia pradėjo vaikščioti", - idėja dalinasi Greta.

Neretai tėveliai sako, jog kaip greitai bėga laikas jie suprato tik tuomet, kai pradėjo auginti savo vaikus. Ir iš tiesų, kas gali būti smagiau nei prisiminti visus tuos pirmuosius kartus tokius, kaip pirmieji žingsneliai, pirma košė, pirma šypsena.

Jau vėliau – kiek ūgtelėję mažyliai pradeda demonstruoti  visą savo žavingą nuotaikų arsenalą. Mums aplinkiniams belieka tik stebėti ir žavėtis ta įspūdinga nuotaikų kaita.

“Puiki idėja - pasidaryti vaiko nuotaikų knygą. Kiekvienas tėvas stengiasi užfiksuoti vaiko emocijas, todėl paprasta jas visas sudėti į vieną foto knygą. Garantuoju, po aštuoniolikos metų bus labai įdomu pažiūrėti...

Fiksuokite ne pozuojančias nuotaikas, bet netikėtas. Juk įdomu ne tik šypsena, bet ir pyktis, nepasitenkinimas kažkuo, susiraukimas. Dabar tai lengva "pagauti" fotografuojant telefonu, o tam, kad visos šios nuotraukos neprapultų - sukurkite foto knygą. Juk telefonai dūžta, juos pavagia ir taip nuotraukos dingsta", - pataria“Zoombook” projektų vadovė  Giedrė Mieliauskaitė.

20151104162632-79735.jpg

Greta dėl savo ir savo sūnaus prisiminimų rami. Pirmųjų metų ir krikštynų knyga džaiugiasi ne tik ji. Džiaugiasi visi artimieji

“Pirmieji metai buvo įspūdingi, per juos nutiko labai daug visko, ką norisi prisiminti. O štai antraisias metais Motiejus susilaukė brolio, tad dabar bandysime įamžinti ir jo metus", - šypteli Greta. 

Seniai seniai, vienas išmintingas žmogus yra pasakęs – gyvenimas tai ne tos akimirkos, kurios prabėgo, i tos, kurias norisi prisiminti.

Tad kodėl nesudėjus tų prisiminimų saugiai, į knygą ir žinoti, kad visada galėsiu ją pasiimti į rankas. Ir kiekvieną brangią akimirką išgyventi iš naujo.

Geriausias būdas išsaugoti akimirkas - fotoknygos www.zoombook.lt

20150925211309-90698.jpg