Pratinimosi prie puoduko mokykla su sugeriančiomis kelnaitėmis Huggies® Pull-Ups®


E-paštas: *
Mamos vardas: *
Mažylio lytis: *


Ar tavo mažylis pasiruošęs pratintis prie puoduko? *






* Obligātie lauki

Pirmieji signalai – Tavo mažylis pasiruošęs įsisavinti puoduko abėcėlę!

08. May 2014, 08:50 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mamyčių klubas pradėjo naują serialą, kurį mes stebėsime kelis mėnesius – gausime skirtingų patarimų, kaip greičiau ir lengviau vaikučiui įsisavinti pratinimosi prie puoduko abecėlę.

Laikas bėga nesustabdomai greitai. Atrodytų, dar visai neseniai mes savo mažyliui drebančiomis rankomis ir širdimi bandėme užsegti pirmąsias sauskelnes. O dabar vietoj mūsų mielo trapaus bejėgio mažutėlio – valiūkiškas linksmas padykėlis. Atėjo metas susimąstyti – gal jau metas pratinti mažylį prie naktinio puoduko?! Tėveliai, būkite pasiruošę!

Neatsitiktinai pirmosios serijos pavadinime sakome MES pasiruošę sėstis ant puoduko", nes šiam mokymosi procesui turi būti pasiruošę visi - ir mūsų mažyliai, ir mes suaugusieji.

Pirmiausia, ką reikėtų susitarti - tik jūs PATYS, tėveliai, spręsite, kada pradėti mažylio pratinimą prie naujų pratinimosi prie puoduko įgūdžių. Šioje situacijoje – senelių, kaimynų, draugų spaudimas bei primygtinės rekomendacijos neturėtų būti sureikšminamos. Vaikas jūsų, jums ir spręsti, kada pradėti atsisveikinimo su sauskelnėmis procesą.

Amžiaus ribos nėra taiklus kriterijus, mat ne paslaptis, jog kiekvienas mažylis vystosi savo unikaliu ritmu.Taigi, ir orientuotis reikėtų ne skaičiuojant jo metus ir mėnesius, o atsižvelgiant į jo brandą ir pasiruošimą priimti naujus įgūdžius.

Požymiai, jog mažylis pasiruošęs „draugauti“ su puoduku

Kai mes mažylį pakeliame po pietų mieglio, sauskelnės dažniausiai būna sausos. Ir tai, kad vaikas supranta, kai pasišlapina į sauskelnes – tai signalas, jog metas ieškoti puoduko. Pavyzdžiui, jis gali nurimti ir atrodyti susikaupęs, o po šio proceso gali parodyti į sauskelnes.

Mažylis jaučiasi nepatogiai drėgnose sauskelnėse, jis jau moka nusimauti jas pats ir apsimauti kelnaites arba stengiasi mums padėti, kai mes jį rengiame.

Taip pat vienu iš požymių yra tai, jog vaikas praneša mums, kad nori į tualetą žodžių ar gestų pagalba.

Puoduko abėcėlei svarbu, jog mažylis jau supranta ir geba atlikti tai, ko mes jo prašome, pavyzdžiui, „atnešk man kamuoliuką“ arba „žaisliuką padėk į dėžutę.“

Ne mažiau svarbus įgūdis pirštu parodyti į mūsų įvardijamas kūno dalis: „kur tavo bamba?“ arba „parodyk, kur tavo nosytė?“

Norint, kad pratinimas prie puoduko nekeltų sunkumų, reikia atsižvelgti ir į tai, ar  mažylis jau moka vaikščioti, sėdėti ir puodukui nesipriešina.

Vaikas turėtų gebėti išsėdėti ramiai nuo 5 iki 10 minučių vartydamas knygutę ar žiūrėdamas animacinius filmukus.

Mažylis pasiruošęs, jei jis supranta sąvokas – „sausas“ ir „šlapias“. Pagirtina, jei vis labiau mažylis demonstruoja norą būti savarankišku. Tai irgi vienas iš požymių, kad jis pasiruošęs draugystei su puoduku.

Na ir vienas svarbiausių požymių – tai gebėjimas visais įmanomais būdais žodžiais, gestais, mimikomis ar net pasimaivymais išreikšti žodį „Noriu“

Taigi, jei bent pusę iš minėtų požymių jūsų vaikui jau būdingi – greičiausiai jis pasiruošęs mokytis. Stebėkite savo mylimuką ir įsitikinkite tuo.

Ne mažiau pasiruošusios turime būti ir mes, mamos, bei tėčiai. Juk ne kas kitas, o mes turėsime jam skirti visą įmanomą dėmesį šio mokymosi proceso metu. Kantrybė, ištvermė bei ramybė bus geriausi mūsų bendrakeleiviai šiame netrumpame kelyje.

Sėkmės.

Dėmesio! Jei jaučiate, kad jūsų mažylis jau pasiruošęs draugauti su puoduku, junkitės į „Pratinimosi prie puoduko klubą“ – registruokitės, kad gautumėte naudingų patarimų ir dovanų!

20140507184556-57744.jpg