Pirmieji žingsniai, kaip pasiruošti krikštynoms

Pirmieji žingsniai, kaip pasiruošti krikštynoms

24. May 2016, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Artėja vasara ir įvairiausių gražiausių šeimyninių švenčių metas. Pavyzdžiui krikštynų, kurioms ruoštis po truputi pradeda daugelis šeimynų, jas švęsiančių dar šią vasarą.

Dažnai puolame organizuoti šią šventę net nesusimąstę - kam mums reikalingos krikštynos, koks tai ritualas ir ką jis mums bei mūsų šeimai reiškia. Apie tai laidoje „Mamyčių klubas“ kalbėjomės su Dominyko mama Raimonda, kuri šią vasarą taip pat krikštys savo sūnų.

„Pagrindinė priežastis, kodėl nusprendėme krikštyti, nes esame tikintys. Mano įsikinimu, krikštynos yra vienas reikšmingiausių įvykių kūdikio gyvenime, nes jis įsilieja į bažnyčios ir tikinčiųjų bendruomenę“, - teigia mama.

Raimonda kartu su savo vyru jau yra pakrikštyję net keturis vaikus. Ir kaskart gilinosi, kas tai yra krikštas, kokias pareigas prisiima vaiko tėvai, krikšto tėvai, o ir pats vaikas. Tad gimus sūnui vienintelė diskusija buvo – kokios bus krikštynos, kas jose bus svarbiausia?

20160523153551-28669.jpg

„Mums svarbiausia yra išrinkti gerus krikšto tėvus, kad Dominykas turėtų lyg antruosius tėvelius, jog jeigu neduok Dieve, kas nors nutiktų, jie galėtų užauginti dorą pilietį. Tai yra svarbiausia. Antroje vietoje bažnyčia - mes su vyru apsilankome Bernardinų bažnyčioje, todėl ir krikštyti norime būtent ten.  Nusprendus šiuos dalykus, iškart parašiau fotografui, kuris fiksuoja mūsų šeimos akimirkas, ir tik sužinojusi jo laisvas dienas, ėjome į bažnyčią tartis dėl datos”, - juokiasi Raimonda.

Ir kaip tos mamos viską spėja – tai vienintelis klausimas, kuris šauna į galvą žiūrint kaip jos sukasi ir randa laiko ne tik visus sužiūrėti, pamaitinti, priglausti, pažaisti, paguosti, padėti, pamokyti, užmigyti, namus sutvarkyti, o dar ir naują pomėgį susirasti, tapus mama. Raimonda visą savo laisvą laiką skiria neįprastam hobiui - kuria ZOOMBOOK fotoknygas.

20160523153610-85361.jpg

„Palengva atsirado šis pomėgis, nes supratau, kiek daug gražių nuotraukų guli kompiuteryje. Prieš keletą metų pamačiau pas draugę ir įsitraukiau. Mano nuomone, fotoknygos padeda įamžinti prisiminimus ir gali juos išgyventi dar ir dar kartą“, - šypteli ji. Šeimoje jau džiaugamasi ne viena kelionių knyga. Po krikštynų irgi planuojama speciali fotoknyga, tik mama nenusprendė - ar tai bus atskiras albumas, ar knyga „-9+12“, kurioje bus sudėtos Dominyko gyvenimo akimirkos nuo atsiradimo mamos pilvelyje iki pirmųjų metų pabaigos. 

„O pačioms krikštynoms jau paruošiau palinkėjimų knygą, kur svečiai galės įrašyti palinkėjimą ar pasižadėjimą. Tą knygą pildysiu ir palankynų metu“, - idėjų nestinga Raimondai. Net ir sūnaus kambarį ji papuošė dar vienu autoriniu spaudos darbu - drobėmis su asmeniniu palinkėjimu ir gimimo duomenų metrikais. 

Fotoknygas galite lengvai susikurti patys - www.zoombook.lt


20150906095611-40730.jpg