Po savaitėlės: puoduko reikalai

Po savaitėlės: puoduko reikalai

21. Sep 2016, 23:32 kodelcia kodelcia

Sveiki sveiki, mes ir vėl čia! 

Praėjusią savaitę rašiau apie sūnelio pažintį su puoduku ir jo reikalais.  Taigi norim pasidalinti mūsų nuveiktais darbeliais. 

Jau aną kartą minėjau, kad Aidutis, 1 m ir 4 mėn. vyrukas, išties sugeba sava kalba ir ženklais pasakyti, kad laikas keisti sauskelnes. Ištraukėm senąjį brolio puoduką ir pradėjom mokymosi procesą. Pirmiausias uždavinys jau išspręstas - ateina suvokimas, kad puodukas ne žaidimams skirtas. Nors iš pradžių tikrai ant jo sėdėti nelabai norėjosi. Matyt, buvo nejauku, nepažįstama...

20160921225137-87463.jpg

Nepaminėjau, jog nors vaikutis pasisako, kad jam nesmagu vaikštinėti pilnomis kelnytėmis, bet naujos sauskelnės uždėjimas mums tikras iššūkis-  dažniausiai sūnelis nepatenkintas muistosi, net ima verkti, kad tik nesegčiau. Su turimomis paprastomis kelnaitėmis viskas paprasčiau - užmovei ir nereikia "galynėtis" besistengiant tinkamai užsegti sauskelnę. Tad kantrybės netekusi nusprendžiau nupirkti Huggies pull ups kelnaites, bet - apsižioplinau! Tik grįžusi namo ir atidariusi pakuotę supratau, jog pasiėmiau ne tai, ko tikėjausi.  Tad teks dar kurį laiką vargti su lipukais ☺ Nors ir nusipirktosios  Ultra comfort berniukams nustebino minkštumu, ryškesniais paveikslėliais. Pats tas mažąjam vaikščiotojui.

20160921230735-85740.jpg

Prisiskaičiusi gerųjų patirčių, nutariau išbandyti pačiai žinomą, tik iki tol su Aiduku netaikytą pratinimo prie puoduko metodą. Kadangi, kaip minėjau, sėdimasis ant puoduko iš pradžių buvo baugus, pasitelkėm į pagalbą vyresnįjį brolį. Geras pavyzdys ir šiokia tokia konkurencija suveikė: Aidutis ne tik užpavydėjo savo puoduko, kad net brolį ėmė nuo jo kelti, bet ir pats noriai ėmė ant jo sėstis. Neliko baimės, akutės sušvito džiaugsmu. Juolab, kad ir pagiriame. 

20160921231428-52740.jpg

Sėdamės ant puoduko ryte, vėliau maždaug kas pora valandų. Kartais pavyksta sysiuką pagauti, o kartais ir ne. Turim ir "avarijų" ant grindų, bet nepykstu, nes žinau, kad ateis laikas ir mažylis ims viską suprasti. Kantrybės ir dar kartą kantrybės.

Svarbu, kad net per tą trumpą laiką šio to pasiekėm. Su vyresnėliu norimo rezultato pasiekiau beveik per keturis mėnesius. O kaip pasiseks su mažuoju, ateitis parodys :)

 

kodelcia kodelcia 22. Sep 2016, 19:19

Dėkojam!

Sonrisita Sonrisita 21. Sep 2016, 23:59

Gera pradžia - pusė darbo 😀 sėkmės 😀

Vytulka Vytulka 21. Sep 2016, 23:57

Sėkmės mokantis 😀