Popietinė Urtės mankštelė

03. Apr 2013, 00:00

 

Mankštelė ir masažas yra vienas iš pagrindinių užsiėmimų ką tik šeštą mėnesį atšventusios Urtės gyvenime.

 

Augančiam kūdikio organizmui nėra nieko geresnio, kaip švelnūs ir šilti mamytės prisilietimai. Manštelės – masažo ritualas padeda Urtytei augti sveikai, stipriai ir laimingai.

 

Pradėkite mankštintis, kai mažylis yra sotus, bet ne iškart po valgio. Įsitikinkite, kad vaikeliui šilta, saugu ir gera.

 

Videobloge matysite, kaip ištepu Urtės kūnelį aliejuku ir šveniais judesiais pamasažuoju visą kūnelį. Po lengvo masažiuko pradedame mankštintis kilnodamos kojytes.

 

Siekiant išlavinti motorinius judesius, liečiame kojyčių ir rankyčių pirštukus, triname pėdutes vieną į kitą. Atsisėdam, apsidairom, pasisukiojam į šonus ir apsisukam ant pilvelio.

 

Pamasažuojame nugarytę, šlaunytes, blauzdytes ir vėl manštinamės lenkdamos kojas.

 

Siekiant paskatinti Urtytę greičiau pradėti ropoti, išriečiam nugarytę. Pakeliame Urtę už rankyčių ir kojyčių, atliekdami visuomet krykšavimo sulaukiantį „bezdžioniuko“ pratimą. Pavaikščiojame ant vystymo lentos susirietę „ančiuku“ ir braukiame rankytėmis per lentos paviršių kaip „katinėlis“. Stebėkite, ar atliekant „katinėlio“ pratimą atsilenkia vaikučio pirščiukai!

 

Mankštelės - masažiuko pabaigoje imituojame vaiščiojimą ir leidžiame vaikučiui pailsėti.

 

Nepamirškite bendrauti! Kalbinkite, šypsokitės savo mažyliui ir jis jums taip pat nusišypsos. O mums, mamytėms, tai juk pati didžiausia dovana!

 

Blogų konkursas: Mankštinamės su mažyliu namuose

 

DOVANOS!

 

Konkurso rėmėjas Všį "Mano šeimos akademija" įsteigė šiuos prizus!

 www.msakademija.lt

 

Švelnus paklotas ir rankšluostukas mažyliui

1

 

Rankšluostis ir rankšluostukas kūdikiui

2

 

"Sebamed" losjonas kūdikiui

losjonas

 

03. Apr 2013, 11:16

Mankstelė labai patiko, matosi, kad patinka ir mažajai Urtytei. Pasinaudosime matytais pavyzdžiais, ačiū Urtei ir jos mamytei už pamoka. Manau tikrai prizas priklauso jums 😉