Pratinimosi prie puoduko A-B-C: M yra METODAI

Pratinimosi prie puoduko A-B-C: M yra METODAI

03. Aug 2013, 07:05 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Knygose ir žaidimų aikštelėse perskaitysite ir išgirsite daugybę patarimų apie naudojamus metodus pratinant vaiką prie puoduko. Pabandykite pasinaudoti įvairių metodų pranašumais, bet kad rastumėte tinkamiausią, rekomenduojame atsakyt į šiuos 4 klausimus:

1.      Koks jūsų vaiko mokymosi stilius? Kaip jis išmoko naujų įgūdžių? Ar jis prieš imantis veiksmų stebi ar neria stačia galva? Ar jis susimąstęs klausytojas ar darytojas?

2.      Ką darote, norėdami paskatinti vaiką padaryti kažką naujo? Kokie veiksmai duoda geriausius rezultatus? Ar užtenka vien tik Jūsų entuziazmo, kad vaikas išbandytų kažką naujo? Ar Jums reikia ji pirmiausiai įtikinti?

3.      Koks Jūsų mokymo stilius? Ar pirmiausiai viską išaiškinate žodžiu? Ar duodate instrukcijas žingsnis po žingsnio? Ar leidžiate vaikui pačiam išsiaiškinti kaip kas veikia?

4.      Kiek laiko turite? Ar visą dieną esate namuose su vaiku ar tik dalį dienos? Ar galėsite skirti nepertraukiamą laiką šiam užsiėmimui? Ar jums reikia rasti laiko savo dienotvarkėje?

Net jei padarėte „namų darbus“ ir tinkamai pasiruošėte vienam ar kitam metodui,  jums vis tiek gali tekti jį pakeisti. Neskubėkite vieno metodo pakeisti kitu, bet taip pat ir nebijokite pasirinkti kito, jei per kelias savaites nepasiekėte jokio rezultato. Jie būtent taip ir nutiko,  galite padaryti pertraukėlę ir pradėti viską nuo pradžių.

Pratinimo prie puoduko A-B-C pradžią rasite čia

Huggies ® Pull-Ups ® sauskelnės-kelnaitės puikiai padės kiekvienam puoduku naudotis besimokančiam mažyliui!

20130731221957-26482.jpg