Princas su inicialais A. A. A. ir tūkstančiu vardų

Princas su inicialais A. A. A. ir tūkstančiu vardų

23. May 2014, 16:22

Kai dar nežinojome, kas pilvelyje gyvena, sakėme: jei dvynukai – bus Viduramžiai :) , jei mergaitė – Atėnė, jei berniukas – tada ir galvosim. Netrukus sužinojome, kad pas mus atjoja princas :)

Savo princui vardą rinkome dar jam krebždenant pilvelyje. Pirmas tėčio pasiūlymas buvo rinkti du vardus. Neva tai yra labai gražu, kilminga ir tuo pačiu modernu. Mano nuomonė šiuo klausimu buvo kategoriška: ką? du vardus? kokia čia nesąmonė – vaikas nei su vardu, nei be vardo, neaišku nei kaip kviesti, nei į kurį vardą atsiliepti. Be to, labai ilgas tuomet vardas bus, o dar sudėjus su pavarde – netilps nei į vieną dokumento eilutę. Kadangi buvau nėščia, tai tėtukui neliko nieko kito kaip tik pritarti.

20140523161947-57529.jpg

Pirmasis vardo kriterijus buvo A raidė. Norėjome suderinti su pavarde, kuri prasideda A raide. Čia vėl tėvelis pirmasis pasiūlė vardą Arėjas (graikų mitologijoje – karo dievas). Papasakojome apie savo išsirinkimą močiutėms, o viena jų pastebėjo, kad šis vardas lietuvių kalboje turi ir kitą prasmę: aria, artojas. Taigi šis variantas iš karto buvo atmestas.

Vieną lietingą popietę namuose, sėdint prie lango ir žiūrint į varvančius lietaus lašiukus man kilo nuostabi mintis: ADOMAS! Pirmas žmogus. Šis vardas visiems iš karto taip patiko, kad daugiau nieko nebežiūrėjome, neberinkome ir nebeklausinėjome. Tiesiog laukėme Adomuko.

20140523162027-28683.jpg

Gimė mūsų sūnelis. Žiūriu į ji ir jis man visai ne Adomukas. Tiesiog savaime jį man norėjosi vadinti tėčio vardu, tik mažybiniu: Aivariuku. Taigi mūsų Adomukas ligoninėje buvo Aivariukas.

Atėjus laikui registruoti savo naujagimį sprendėme, ką čia daryti su vardu: juk visą laiką laukėme Adomuko, bet dabar norisi jį vadinti Aivariuku. Jei pavadinsime Aivaru, vaikas tarsi praras dalį savo identiteto, nes ir vardas ir pavardė bus visiškai vienodi kaip tėvelio. Na ir šioje vietoje mama tarė paskutinį žodelį: tai dėkime tuomet du vardus – Adomas Aivaras. Belieka tik pasakyti: „Nespjauk į šulinį iš kurio gali tekti gerti“ :) Dabar su pasididžiavimu visur pristatau savo sūnų Adomą Aivarą, kaip ir pridera tikram princui, nors dažniau vartojame tik Adomo vardą ir nepykstu, jei kas nors pasirenka kviesti tik vienu iš vardų.

20140523162102-61047.jpg

Bet čia dar ne pabaiga. Su kiekviena savaite mūsų princas gauna vis po naują vardą: Mažiukas, Mažylis, Zuikutis, Žvirblelis, Pelėdžiukas, Krebždžiukas, Svirplys, Bosas, Sūnytis, Saulytė, Džiaugsmas, Delfinukas, Rankinukas... Sulaukus metukų teks kokias penkias minutes skirti, kol pasakysiu, koks mano princo vardas.

Dėl krikšto vardo dar esame neapsisprendę. Adomas yra šventas vardas, tad būtinybės rinkti kitą – krikšto vardą, nėra, bet jei jau apdovanoti princą vardais, tai ir krikšto tikriausiai rieks rinkti. Manau kriterijus bus tas pats – A raidė. Gal bus Augustinas..?

24. May 2014, 08:55

Per anksti save karūnuot irgi negerai, bet mamai jis juk ir be titulo princas 😉 O karūna - mamos darbelis 😀

23. May 2014, 18:29 aantaite

Nors princesei Imeidai dar kiek per jaunas, bet atkakliai siekia šio titulo 😀