Priprasti prie puoduko mažylis gali per 3 dienas! Misija įmanoma!

Priprasti prie puoduko mažylis gali per 3 dienas! Misija įmanoma!

16. Jul 2018, 12:06 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Dalinamės labai paprastu ir aiškiu metodu, kaip išmokyti vaikus naudotis puoduku ir atsisakyti sauskelnių tik per tris dienas. Taip, jūsų vaikučio mokymas gali užtrukti tik vieną savaitgalį!

Kur viso to paslaptis? Pirma, jūs turite pasirinkti tinkamą savaitgalį. Svarbiausia rasti laiką, kuomet vaikutis atrodo pasirengęs ir jūs galite paskirti visą savaitgalį procesui. 

Nėra jokio skirtumo, ar tai vasara, kuomet vaikutis gali bėgioti nuogas ir be sauskelnių, ar žiema. Jeigu manote, jog jis jau pasirengęs - pradėkite mokyti!

Yra trys ženklai, rodantys, jog tai mažylis jau gali tai daryti:

  • kūno sąmoningumas,
  • noras būti švariam ir 
  • galimybė naudotis puoduku pačiam.

Jeigu jūsų vaikas visa tai gali, praleiskite savaitgalį namuose ir pabandykite. 

Procesą sudaro 7 paprasti žingsniai:

  1. Apmaukite mažyliui pratinimuisi skirtas kelnaites. Būna specialių medžiaginių su papildomais sluoksniais, kurie sugeria skystį. Mažylis su jomis greitai pajunta, jog jau pavėlavo į puoduką ir yra šlapias. Žinoma, puikiai tinka "Huggies Pull Ups" su išnykstančiais piešinėliais, nes vaikutis, pasisiojęs į šias sauskelnes-kelnaites, pamatys, jog nebėra piešinuko.
  2. Mokykitės naudotis puoduku ar vaikišku dangčiu ant tualeto. Tinka bet koks jums ir vaikučiui patogus variantas, kuriuo jis galės naudotis be jūsų pagalbos. 
  3. Kalbėkite jums abiems suprantamais žodžiais. Papasakokite vaikučiui, jog reikia klausytis savo kūno ir kai tik užsinori sysiuko, greit reikia sėstis ant puoduko. 
  4. Pasiūlykite mažyliui sėsti ant puoduko po miego, valgio, prieš pogulį ir kas dvi valandos, jeigu vaikas neina pats. 
  5. Stebėkite, kas vyksta. Vaikutis, kuris pasirengęs tualetui, gali jau suprasti, kada jis to nori ir nueiti pats prie puoduko. Kai kurie vaikai išmoksta ir šlapintis, ir tuštintis tuo pačiu metu, o kiti tik šlapinasi. Pastaruoju atveju geriau leisti jam elgtis taip, kaip jam maloniau ir primygtinai nereikalauti. Geriau pasiūlykite dėvint sauskelnes atsisėsti ant puoduko, kai prispiria rimtas reikalas. Kai sutiks tai daryti, prakirpkite sauskelnių viduryje skylę! Vaikutis nustebs, supratęs, jog viską į puoduką padarė pats ir labai apsidžiaugs. 
  6. Girkite pavykus. Pagyros yra geriausias apdovanojimas. Vaikui tikrai nereikia nei naujo žaisliuko, nei gabalėlio saldainio kiekvieną kartą, kai pasinaudoja puoduku.
  7. Nebauskite kai nepavyksta. Jeigu mažylis palieka balutes ant virtuvės grindų ar pakankamai dažnai tai padaro į pratinimuisi skirtas kelnaites, reiškia, jis dar nėra pasirengęs. Pirmadienį vėl pradėkite naudoti sauskelnes ir šiuos “mokslus” atidėkite kuriam  nors kitam savaitgaliui. 

Kai kuriems vaikučiams reikia ilgesnio pereinamojo laikotarpio, nes, pavyzdžiui, jie bijo tualeto. Bet jeigu 90% pavyksta naudotis puoduku ir nelaimingi atsitikimai sudaro tik 10% - SVEIKINAME!

Naudokite pratinimuisi skirtas kelnaites kasdien ir šiek tiek palaukę pradėkite mauti paprastas kelnaites. Kai viskas bus paprasta, vaikas nuolat naudosis puoduku.

Smagaus mokymosi! 

Sauskelnės-kelnaitės Huggies® Pull-Ups®!

20140605145717-75701.jpg