Rankų darbo dovanėlės: Skrudinti aštrūs arba saldūs riešutukai

Rankų darbo dovanėlės: Skrudinti aštrūs arba saldūs riešutukai

16. Dec 2014, 19:02 Krisliukas Krisliukas

Labai smagu gauti dovanas. O jeigu jos yra rankų darbo - tai šimtus kartų maloniau.

Pernai draugams dovanojom skrudintų riešutų rinkinukus. Vieni riešutai buvo aštrūs, o kiti - saldūs. Naudojau tokius riešutus, kuriuos ir pati mėgstu labiausiai - migdolus ir anakardžius.

Neturiu įamžinus viso gamybos proceso, bet bandysiu mintyse atkurti ir aprašyti.

Reikės:

  • migdolų riešutų ir anakardžių (arba galima rinktis tokius riešutus, kuriuos mėgstate labiausiai)
  • pusė pakelio sviesto
  • du kupini šaukštai medaus
  • čili prieskonių (arba cinamono)
  • truputėlį druskos

Keptuvėje išlydome sviestą, dedame medų, beriame druską ir prieskonius (čili ar cinamoną). Pakaitiname porą minučių, kol ištirps medus.

Į keptuvę pilame riešutus ir maišydami pakepiname maždaug dar porą minučių.

Tuomet skardą ar kitokią formą išklojame kepimo popieriumi, ant jo beriame riešutus ir skrudiname maždaug 160 laipsnių temp. orkaitėje apie 10-15 min.

Atsargiai, kad nesudegtų!

Apskrudus riešutukams, išimkite juos ir padžiovinkite. Reikia karts nuo karto pamaišyti, kad nesuliptų!

Kai riešutai atvės, gražiai supakuokite.

20141216185827-81824.jpg

20141216185721-25308.jpg

Skanaus! :)

K.

floryte floryte 16. Dec 2014, 22:38

ir skanu, ir gražu😀

jaldija jaldija 16. Dec 2014, 22:28

kaip viliojamai atrodo 👍