Renkamės naktipuodį

Renkamės naktipuodį

01. Aug 2012, 00:00

Prieš pratinant vaiką atlikti visus reikalus į naktipuodį, laukia „rimtas“ darbelis – išrinkti ir nupirkti naktipuodį. Žinoma, jei negavote jo dovanų, nes kaip sakoma, dovanotam arkliui į dantis nežiūrima.

 

 Paprasčiausias naktipuodis

 

Tai plastmasinis naktipuodis, kuris neturi jokių papildomų funkcijų. Jis yra pats pigiausias ir paprasčiausias. Jeigu esate tos nuomonės, kad naktipuodis – ne žaislas, ir jam keliamas turi būti pagrindinis reikalavimas – paprastumas, šis pasirinkimas kaip tik jums.

 

Rinkdamiesi tokį naktipuodį atkreipkite dėmesį į jo stabilumą. Kartais patys pigiausi naktipuodžiai būna labai lengvi, nestabilūs, o tai reiškia, kad mažyliui keliantis nuo jo, gali išsipilti viduje esantis turinys.

 

Smulkus ar stambus vaikas?

 

Kaip žinia, vaikai būna skirtingo kūno sudėjimo – vieni sulaukę metukų sveria devynis kilogramus, o kiti – ir 14. Pagal jūsų vaiko konstituciją reikėtų rinktis ir naktipuodį- stambesniems vaikams rinktis didesnį, su erdvesniu atsisėdimu, o smulkiems tiks ir mažesnis.

 

Ar patogus išplauti?

 

Ta irgi turėtų būti vienas iš svarbių kriterijų, renkantis naktipuodį. Juk jį plauti teks po kelis ir daugiau kartų per dieną. Jeigu jums ir gražūs naktipuodžiai su atlošu, panašūs į kėdutes, pabandykite įsivaizduoti, kaip jį plausite.  Kai kurie naktipuodžiai turi dangtį, jis pravers tada, jeigu neturėsite iš karto išpilti jo turinio, pavyzdžiui, naktį.

 

Muzikinis naktipuodis

 

Vienas iš labiausiai paplitusių „pagerintų“ naktipuodžių – su dugne įmontuota mikroschema, sušlapus dugnui, pasigirsta muzikėlė. Ar tiks toks puodukas jūsų vaikui – sunku pasakyti nepabandžius. Vieni tėvai sako, kad tai jiems buvo tikras atradimas, o kiti – kad mažylis išsigąsdavo muzikytės ar nemėgo tokio puodelio.

 

Jeigu jūsų mažylis itin jautrus, nepatikliai reaguoja į visokias naujoves, pasvarstykite prieš pirkdami tokį puodelį. Nors, kita vertus, jei jis jums ir nepatiks, mikroschemą galėsite išardyti ir naudoti puodelį kaip paprastą, be muzikos. O jei yra galimybė, prieš perkant išbandykite tokį naktipuodį pas draugę namuose, ir pamatysite saviškio reakciją.

 

„Mandri“ naktipuodžiai


Yra ir tokių naktipuodžių, kurie primena žaislus – vaikas ant jo sėdi tarsi soste arba kitoks, ant kurio vaikas sėdi tarsi balne, apsižergęs jį. Arba yra tokių, kurie turi rankenas, už kurių gali pasilaikyti sėdėdamas vaikas. Naktipuodžių būna įvairių spalvų, pagrąžintų pasakų herojais ir panašiai, turbūt, svarbiausias momentas čia yra kaina, kuri dešimteriopai didesnė už paprastus naktipuodžius.

 

3

 

Kokį naktipuodį naudoja jūsų vaikas?

01. Aug 2012, 21:38

zinau bent du atvejus kai tevai nupirko imantrius puodelius sumokejo po 100lt jei nedaugiau ir vaikai nesedejo, o paprastam kuo puikiausiai 😀 mes turim paprasta ir lb gerai. patogu kai reikia isvykti kur 😀

rugpjutis rugpjutis 01. Aug 2012, 13:25

mums pakako su muzikyte puodelio bet mergaitei musu ji nelabai patiko teko isimti elelmentus,o tada liko pats paprasciausias

01. Aug 2012, 11:52

Ačiū labai, reikės paieškoti ten 😀

01. Aug 2012, 11:35

mes pirkome is ebay 😀

01. Aug 2012, 10:19

Sakykite, o kur pirkote tokį puoduką, galvojame gal ir mūsų mandruolę pritrauktų sėstis dažniau 😀

01. Aug 2012, 00:09

Kaip tik toki naktipuodi naudojame kur yra nuotraukyte,su princesem 😀 rankenele palenkus,groja 😉, veliau viena dali nuemus bus galima uzdeti ant klozeto,ir taip ji pati savarankiskai gales sedeti ant jo 😉 taip pat galima panaudoti kaip kedute 😉 patogu isimti ir isplauti 😉