Renkame pimuosius batukus: 5 patarimai

Renkame pimuosius batukus: 5 patarimai

08. Jun 2014, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Išrinkti pirmuosius batukus kūdikiui nėra paprastas darbas. Jų įvairovė didelė, kainos irgi neretai stebina savo dydžiu. Taigi, kaip pasirinkti tinkamai?

1. Nevaikštančiam ir savarankiškai nestovinčiam mažyliui batukų nereikia

Parduotuvėse galima rasti visai miniatiūrinių batukų, kurie skirti vos kelių mėnesių mažyliui. Paprastai jų funkcija tėra dekoratyvinė, o kūdikiui, gulinčiam lovytėje ar vežimėlyje, odinių batukų tikrai nereikia. Mažyliui, kuris savarankiškai nevaikšto ir nestovi,  užtenka šiltų kojinaičių ar megztų “batukų”. Su jais vaikutis judina pirštukus ir pėdutes, jos neprakaituoja.

2. Pirmuosius žingsnius žengiančiam mažyliui reikia batukų.

Pradedančiam vaikščioti kūdikiui reikia batukų tvirtu užkulniu, kad tvirtai prilaikytų čiurnos sąnarį. Batukai turėtų būti iš natūralios medžiagos, kad pėdutė galėtų “kvėpuoti”. Padas tinkamiausias su 0,5-1 cm kulniuku. Batuko priekis turi būti pakankamai platus, kad nevaržytų vaiko pėdos pirštukų.

3. Venkite dėvėtų batukų

Geriausia, jei pirmuosius batukus pirksite naujus. Mat avėti batukai (net jei tai brolis ar sesuo) yra prisitaikę prie vaiko kojytės. Dėvėti batukai – pirmojo šeimininko pėdų veidrodis. Todėl jei pirmo batukų savininko deformuotos pėdutės išmynė vieną ar kitą jų pusę, naujojo šeimininko kojytės įgys tokią pačią deformaciją. Plika akimi tokio batukų defekto galima ir nepastebėti, todėl geriau vaikui pirkti naujus.

4. Visą dieną avėti batukų nereikia

Kartais mamos piktinasi gydytojų patarimu pirmuosius žingsnius žengiančiam vaikui auti batukus. Esą tai vaiko kojyčių suvaržymas, nepatogumas. Tačiau bet kuris specialistas pasakys, kad pirmųjų batukų nereikia dėvėti nuo ryto iki vakaro. Jie reikalingi tada, kai mažylis iš tiesų vaikšto. Ne mažiau naudinga jam yra retsykiais palakstyti mūvint tik kojinaites ar basomis.

Ypač, jei yra galimybė vaikščioti po skirtingus paviršius – storą vilnonį kilimą, čiužinį, po žolę ar smėlį. Pagaliau striksėdamas ant pirštų galiukų, vaikutis irgi mankština kojytes, stiprina raumenukus. Žodžiu, visada reikia vadovautis sveiko proto taisykle.

5. Priprasti reikia laiko

Kartais nusipirkus pirmuosius batukus, mažylis gali protestuoti prieš juos, nenorėti autis. Tai visai normalu– vaikui tai neįprastas jausmas, jam reikia laiko priprasti. Neaukite batukų per prievartą, geriau pasistenkite paversti pažintį su jais smagiu žaidimu.

Ar jūsų vaikas lengvai "susidraugavo" su pirmaisiais batukais?

Sauskelnės-kelnaitės Huggies® Pants – skirtos mažųjų vaikščiotojų pirmiesiems žingsneliams!

- Lengva apmauti

- Lengva numauti

- Puikus sugeriamumas

- Absorbuojanti dalis mergaitėms ir berniukams

- Kelnaitės turi ploną ir siaurą formą - kad mažyliams būtų patogu judėti!

- Daugkartiniai minkšti lipdukai - dar lengvesniam sauskelnių keitimui!

20140526144109-95085.jpg

ODISEJAaa ODISEJAaa 08. Jun 2014, 22:38

Pirmojo lengvai susidraugavo😀 o antroji kol kas vis ne,as uzmaunu o ji numauna,pasiima i rankytes ir ropineja su jais 😀

08. Jun 2014, 12:39

dukryte savarankiskai pradejo vaikscioti 10men,iki tol neturejom batuku(ant kojyciu maudavau tapukus),o susidraugauti reikejo siek tiek laiko,nes gudrute labai greitai juos nusiimdavo 😀