Romos patarimai - esant kosuliui, slogai, gerklės skausmui

Romos patarimai - esant kosuliui, slogai, gerklės skausmui

10. Feb 2012, 10:58

Sveikata  yra  visapusė fizinė, dvasinė ir socialinė gerovė. Tikiuosi, mano patarimai bus naudingi ir jums. Jau daug patarimų paminėjo mamytės, bet aš turbūt kai kur pasikartosiu, nes rašysiu, ką mes patys naudojame užklupus ligelėms.

 

Patarimai, kaip kovoti su sloga:

 

-Turbūt pradėsiu kalbėti apie slogą, nes ji dažniausiai pirma ir prasideda. Aš pasidarau taip vadinamą mišinį inhaliacijai: Labai smulkiai supjaustau česnaką ir svogūną, juos sudedu į sandarų indelį. Ir jau atsiradus nedidelei slogai, atsidariusius indelį 5-6 kartus pasilenkusios pakvėpuojame. Įkvepiame giliai pro nosį, iškvepiame pro burną. Ir taip kelius kartus. Tikrai efektyvu!

 

-Taip pat labai padeda dažnai valgyti imbiero. Greitai ir efektyviai "pramuša" slogą.

 

-Kitas būdas - tai nosies skalavimas druskos tirpalu, taip pat labai gerai veikia. Tai druskos ir vandens tirpalas, į kurį druskos labai nedaug dedame, kad tik jaustųsi sūrumas.

 

-Dar vienas būdas slogos šalinimui: Nuplauti burokėlį, nusausinti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Išspausti sultis. Jas sumaišyti su medumi. Sulčių dedame daugiau nei medaus. 

 

-Kitas būdas - tai alijošiaus sulčių lašinimas. 2 – 3 kartus į dieną po lašelį.

 

-kambario temperatūros švaraus vandens įtraukti į vieną šnervę ir į kitą. Galapie slogą būtų tiek.

 

Patarimai, kaip lengvinti kosulį:


-Dabar noriu pakalbėti apie kosulio lengvinimo, šalinimo priemones. Turbūt jau pasikartusiu apie arbatas nuo kosulio. Tai būtų aviečių, liepžiedžių, čiobrelių arbatos su medumi, kartu su citrina. Turime žinoti, kad citrinos negalime dėti į labai karštą arbatą, turime šiek tiek palaukti.

 

-Taip pat yra labai gerai karštas pienas su medumi ir česnaku, aišku, skonis ne koks, bet ko tik dėl sveikatos žmogus nepadarai, juk žmonės ir žvyrą valgo - skanu ir sveika :)

 

-Dar gera priemonė yra debesylo šaknų arbata su medumi. Jis labiau tinka esant bronchitui. Debesylo šaknis perkame vaistinėje.

 

-Anyžiaus arbata ramina, padeda greičiau pašalinti gleives.

 

-Ir pats efektyviausias būdas mums, esant bronchitui - tai juodasis ridikas. Ridiko storąjį galą nupjauname ir išgremžiame skylę iki kito galo, kad galėtų begti medus, tik nepadauginkime išgręžti, nes tada medus per greitai išbėgs ir jokio efekto. Įdedi ridiką į stiklinę ir į jo vidų įpyli medaus, tegu per naktį tegu į stiklinę. Ir taip po 2 šaukštelius į dieną.

 

-Taip pat labai gerai yra šalpusnio arbata su medumi.

 

-Dar labai gerai yra vyšnių uogų sultys nuo kosulio.

 

 Patarimai, kaip mažinti gerklės skausmą:


-Dabar keletas priemonių nuo gerklės skausmo. Tai gerklės skalavimas vandeniu, kuriame įdėta druskos. Labai tinka ypač esant pūlingai anginai.

 

-Tinka ir medaus valgymas. Taip pat šilto vandens su citrinų sultimis gėrimas.

 

{smallpic:1}

 

-Juodųjų serbentų arbata su medumi labai tinka. 

 

Ir dar apie temperatūrą. Mes naudojam bruknių antpylą, kuris tikrai labai tinka nuo karščiavimo.

 

Noriu tarti didelį ačiū MK redakcijai, kad sugalvojo tokią puikią įdėją, kad galime pasidalinti savo patarimais, ir taip pat labai ačiū mamytėms, kurios dalinasi savo neišsemiamu žinių bagažu.

 


KONKURSAS: Sukurkime patarimų knygą sveikatos klausimais

 

Šios savaitės prizai

 

 

 

Kleenex® Balsam – dermatologiškai patikrintos servetėlės su ramunėlių balzamu. Naudojant jas nosis pasidengia apsauginiu ir mikroskopiniu balzamo sluoksniu. Ramunėlių balzamas padeda apsaugoti nosies odą nuo paraudimų slogos atveju.

 

Kleenex® Balsam Fresh taip pat turi apsauginį ramunėlių balzamą ir gaivų mentolio aromatą, kad būtų lengviau kvėpuoti.

 

Pirmasis konkurso etapas vyks iki sekmadienio, vasario 12 d., o vasario 13 d. – išrinksime savaitės laimėtoją.

10. Feb 2012, 14:08

Aciu redakcijai uz pakoregavima😀
dar prie to pacio pamonesiu apie citrina😀 kalbama,kad cesnakas yra naturalus antibiotikas,bet dar prie to pacio ir citrina prisideda esant gerkles perstejimui,skausmui..Nuplauname labai svariai citrina,nulupame zieve,supjaustome smulkiai,smulkiai ir sudzioviname,idedame i indeli ir kasdien profilaktiskai po zieveles gabaleli ciulpiame..labai gerai