Rosa M.Curto "Išmokime piešti"

Rosa M.Curto "Išmokime piešti"

30. Jul 2013, 10:39 Gintarep Gintarep

Džiaugiuosi,kad vaikas domisi piešimu. Gal didelę įtaką turi ir nuostabios knygos. Šiandien norėčiau vieną iš tokių pristatyti ir rekomenduoti.

Rosa M.Curto "Išmokime piešti" nuostabus vadovas ne tik vaikui, bet ir tėveliams. Joje pateikta virš  šimto pavyzdžių, kurie tikrai nėra sudėtingi, bet galutinis rezultatas stulbinantis.

Čia mes išmokome, kaip nupiešus viens ant kito tris apskritimus, jie pavirsta į bitutę, o nupiešus viens šalia kito  virsta  drugeliu, o dar kitaip - jau skruzdėlytė.

O atrodo,kad nieko mes nedarėm, o tik apskritimus paišėm, o gavosi tikri stebuklai - visas gyvūnijos pasaulis.

Dar galiu pastebėti,kad šios knygos dėka aš turiu daugiau laisvo laiko, nes vaikas pats susiranda norimą gyvūnėlį ir pats bando jį piešti, vėliau spalvina, iškerpa, klijuoja.

Labai patiko,kad paveiksliukai labai spalvingi,tad vaiką moko derinti spalvas.

Šios knygos dėka mes išmokome net pasigaminti reikiamą spalvą, maišymo pagalba. Mus išmokė,kad užtenka turėti tik tris pagrindines spalvas ir jas maišant susikuriame reikiamas.  Dabar vaikas žino,kad sumaišius geltoną su mėlyna, turime žalią ir pan.

Dar mokėmės tokių sąvokų, kaip šilta ir šalta spalva, šviesu ir tamsu.

Mokėmės užsimerkus paliesti kokį nors paviršių, o vėliau nupiešti.  Nupiešus palyginti. Gavosi stulbinantys rezultatai...

Tad mums ši knyga - spalvų, pojūčių, formų atradimas ir įgyvendinimas.

 

jaldija jaldija 30. Jul 2013, 17:48

Oho, labai įdomu, mums tikrai patiktų