Rudenėlio šventei "Čipolino šeimynėlė"

Rudenėlio šventei "Čipolino šeimynėlė"

17. Oct 2012, 11:00

Šiais metais taipogi reikėjo daryti darbelį, aš kaip visada pradėjau panikuoti, ką reikės sumeistravoti, o dar dviem merginom, nes ir mažoji Migle pradėjo eiti į darželį.

 

Bet paskui pasinaudojusi Mamyčių klube matytais darbeliais nusprendžiau daryti kiek patobulintas puokštes iš kaštonų. Merginos tiek stengėsi, rinko su manimi įvairiausius lapus, kankorėžius, kaštonus, bet nelabai jų prireikė, nes sugalvojau daryti kitą, dar nematytą darbelį.

 

Tai štai siunčiu nuotraukėlę - gal kam patiks ir pasinaudos šia idėja.

 

Kaip dariau Čipolino šeimynėlę:

 

{smallpic:1}

 

Pirmiausia su peiliuku išpjoviau akytes, nosytę ir, žinoma, burnytę keturiems svogūnams - nuo didžiausio Tėčio iki mažiausios sesės. O Greta išpjautas vietas pripildė plastilinu tam tikra spalva. Tada jau mama ėmėsi darbo.

 

Į kaštonus įdėjau tvirtas medžio šakeles, tada juos įkišau į svogūną. Kadangi tėčiui Čipolinui labai puoštis nereikia, tai iš spalvoto popieriaus iškirpau rūbus ir su lipnia juosta priklijavau. Na o mamai Čipolinienei sijonuką iš klevo lapų pritvirtinau prie palaidinės iš spalvoto popieriaus ir taip pat priklijavau lipnia juosta, o šukuosenai panaudojau tarp juostelių krūvos rasta banguota geltona juostele, kirpčiukai ir madinga skrybėlaitė.

 

Tada ėmiau galvoti, kaip papuošti mažąsias princeses Čipolines, kad nebūtume visos trys vienodais rūbais. Radau blizgučio nuo praėjusių metų karūnos, tai apsukau aplink svogūno viršūnėlę kaip gumytė ir kasas, iš klevo lapų padariau palaidines ir įkišdama uogų šakelę į svogūną, pritvirtinau, o sijonukus dariau - vienai pūstą, kitai klostuota.

 

Na žinoma, kojas dariau visiems vienodas - iš medžio šakų ir kaštonų. Liko vienas klausimas - kaip sutvirtinti, kad negriūtų Tėtis, nes jis buvo sunkiausias ir priklijuotas per padus nelabai laikėsi. Tai vyro pagalba, storą kartoną prilaikant, įkalėme storus ilgus vinis į svogūnus, kad tvirtai stovėtų visa šeimyna.

 

Liko sugalvoti tik pavadinimą, juk neskamba Gretos ir Miglės šeimyna. Tad gerai pasukus galvą, toptelėjo mintis - gi ČIPOLINO ŠEIMYNĖLĖ :)