Rudeniniam kosuliui ginklai ruošiami ankstyvą pavasaryje

Rudeniniam kosuliui ginklai ruošiami ankstyvą pavasaryje

05. Oct 2014, 13:30 Gintarep Gintarep

20141005132937-21800.jpgJei su sloga tinkamai nekovoji- gausi kosulį. Beveik toks pas mus devizas. Tai, jei su sloga „nesusidorojom“ tinkamai ir „užpuolė“ kosuliukas – vaistas Nr. Vienas – pušų ūgliai vaikui – užpilti  aliejumi, o mums, suaugusiems – užpilti degtine.

Kas nežinote kaip tai daryti, papasakosiu. Pavasaryje, apie balandžio mėn., kai  ūgliukai yra maždaug pusės mažojo rankos piršto, nuskabome ir užpilame aliejumi/degtine. Palaikome kambario temperatūroje apie tris mėnesius, tai tinkamiausias laikas ir galima vartoti  dienoje iki  šimto gramų po mažą arbatinį šaukštelį. Užtenka iki trijų parų ir kosulys pabėga, net neatsigręžęs.

Žinoma, labai didelį dėmesį skiriame  imuniteto stiprinimui ir pirmasis  straipsnis, kuris  buvo apie slogą, tinkamas ir šiam.

Dar labai pasiteisino, jei kosuliukas bando paviešėti ilgiau, barsuko taukais (jei ir jie nepadeda, tuomet rezorban tepalu) ištepti pėdutes, apsimauti vilnone kojine ir eiti miegelio.

Krūtinės srities tepimas šiuo ir kitu tepalu nerekomenduosiu, nes ne visų, mūsų, yra sveika širdelė, tad tą galima daryti tik leidus gydytojui.

Kojų mirkymas su druskomis irgi gera priemonė, bet kartais gali net pakenkti, tad be gydytojo leidimo  irgi nelabai patarsiu.

Jei neturime alergijos medaus produktams – idealus vaistas ir maistas. Ypač puiku pakramtyti visą koriuka (medus su vašku), dar žiedadulkes, bičių duonelę  maniske mėgsta.

Vaikams labai puiku kosuliuką gydyti kokoso aliejumi, ji galima ir vieną , ir dėti pvz. į kakavą.

Kakavos sviestą mano vaikas vartoja kaip saldainius.

Tad būsimam  rudeniniam kosuliukui pradedame ruoštis nuo  pavasario. Vaikui labai patinka miškeliu pasivaikščioti, renkamt ūgliukus, o vėliau, jau paruoštus vaistuku dekoruoti. Tai produktas vienas- o veiklos keli varijantai.20141005132846-26623.jpg

Gintarep Gintarep 07. Oct 2014, 07:21

Aciu, mamytes 🌷
As saviskei to aliejaus uzlasindavau ant cukraus gabaliuko, tai prasydavo duok ir duok. Dar nepaminejau (man savaime suprantama), kad naudojame gera alyvuogiu alieju. Tai vaikui taip su cukriuku suciulpiamas aliejus padetu ir be pusu, bet su pasimis zymiai greiciau . Tad nesirkite!
Aantaite, verta ir ne viena puslitriuka 😀
Krisliukas, taip tikrai kai kas juos kramto, bet man zali neskanu...bet kai sergi, i skoni neziuri 😀
Milanosmama, jei vaikui ant cukriuko netiks, tai tiks pedutes tuo aliejuku itrinti , arba prie nosytes

Krisliukas Krisliukas 05. Oct 2014, 21:35

super 😉
jaunus pušų arba eglių ūglius galima pavasarį net kramtyti 😉 lengvai rūgštus skonis..
l. stiprina imunitetą

jaldija jaldija 05. Oct 2014, 14:53

👍