Ruošiamės draugystei su puoduku: patarimai

Ruošiamės draugystei su puoduku: patarimai

20. Jun 2011, 08:00

Pratinimas prie puoduko taps daug lengvesnis ir paprastesnis, jei prisiminsite kelis pagrindinius žingsnius, kaip padėti savo vaikučiui.

 

Nuo ko pradėti?

 

Tyrimai rodo, kad geriausias laikas pradėti šį procesą, kai vaiko amžius yra nuo 24 iki 36 mėnesių, ir kai jis jau turi pilnos šlapimo pūslės pajautimą. Vaikas jau turi aiškiai išreikšti norą eiti į tualetą.

 

Kai vaikui sukanka minėtas amžius, nebūtinai turite skubiai pratinti prie naktipuodžio, svarbiausia nejausti įtampos. Nesijauskite kalti, jei aplinkiniai spaudžia ir ragina greičiau pradėti pratinti mažylį sėstis ant puoduko. Svarbiausia, sulaukite vaikučio signalų, kad jis jau tam pasiruošęs.

 

Paprastai kuo vaikas vyresnis, tuo lengviau šis pratinimas vyksta. Verta pastebėti, kad berniukams šis mokymosi procesas trunka šiek tiek ilgiau nei mergaitėms, tad nenustebkite, jei mažesnis sūnus ilgiau pratinasi, nei tai darė vyresnė dukra.

 

Naktipuodis ar tualetas?

 

Jūs galite iš karto pradėti vaiką pažindinti su tualetu net nepratinę sėstis ant puoduko. Taip vaikas iškart atsidurs tarsi suagusiųjų lygmenyje, juk visi savo reikaliukus darys ten pat. Be to, nereikės papildomų pastangų kaskart valyti naktipuodžio. Pratindami iškart prie tualeto, įsitikinkite, kad vaikas pats užlipa ir nulipa nuo jo, parodykite pavyzdį, kaip suaugę tai daro. 

 

Jei pradžioje visgi nusprendėte pratinti vaikutį prie naktinio puoduko, pastatykite jį netoli suaugusių tualeto. Nedarykite iš šio proceso problemos, tačiau ir neleiskite žaisti su naktipuodžiu, bet aiškiai pasakykite, kam jis skirtas.

 

Galite turėti kelias knygutes ar žaislus, kai vaikutis sėdi ant puoduko

 

Nesvarbu, nuo ko pradėsite – nuo puoduko ar tualeto, pasistenkite, kad viskas vyktų kuo natūraliau. Galbūt per dieną vaikutis užsinorės tik kartą ar dukart sėstis ant puoduko ar tualeto, tačiau nedarykite jam spaudimo.

 

Atia, sauskelnės

 

Svarbiausia būti nuosekliam. Kai tik pradedate pratinimą prie puoduko, negrįžkite prie sauskelnių. Kelnaitės Huggies Pull-Ups yra puiki alternatyva paprastoms sauskelnėms. Jas vaikutis pats gali užsimauti ir apsimauti, toku būdu jie tampa savarankiškesni ir gali patys kontroliuoti situaciją.

 

Pull-Ups buvo sugalvotos ir pagamintos siekiant  padėti vaikams greičiau pereiti nuo sauskelnių prie apatinių drabužių.

 

 

m1

 

Jos panašios į tikras kelnaites su Disney dizainu, kurį vaikai mėgsta. Dėvėjimas Pull-Ups leidžia tavo vaikui pasijusti savarankišku, o tėveliams suteikia garantiją, kad visi galimi netikėtumai bus sugerti.

 

 

b

Norint pajusti tikrą Pull-Ups naudą, reikia jas dėvėti kaip normalias kelnaites. Pristatykite jas savo vaikui kaip ypatingas „didelių vaikų“ kelnaites. Ir nusimauti tada, kai eina sėstis ant puoduko. Juk tikras kelnaites dideli vaikai tualete taip pat nusimauna.

 

5


Blogų konkursas – Mokomės „susidraugauti“ su naktipuodžiu

 

Netrukus Lietuvoje: Huggies® Pull Ups® sauskelnės-kelnaitės pratinantis prie naktipuodžio!

 

logo