Ruošiamės žiemai: kokį kombinezoną vaikams pirkti?

Ruošiamės žiemai: kokį kombinezoną vaikams pirkti?

11. Oct 2016, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Smagu, jeigu šaltis jūsų vaikui nesvarbus ir jis gali dūkti lauke su sniegu, nes turi puikų žieminį kombinezoną, bet jeigu tik dabar supratote jog turimas per šaltas ar per mažas - kalbamės kaip ir kokį išsirinkti. Žiemai galima įsigyti kelių rūšių kombinezonų.

Pirmas variantas - vientisas kombinezonas.

Jo pliusai ir minusai:

Vientisas kombinezonas garantuoja, kad pasilenkus vaikui ir jo nugara, ir pilvas visada bus apsaugoti nuo vėjo. Renkantis jį svarbu gerai pastudijuoti etiketę, ar kombinezono medžiaga yra atspari vandeniui ir sauganti nuo vėjų. Taisyklė, kad geras kombinezonas yra storas, neteisinga.

Kombinezonas gali atrodyti plonas ir lengvas, tačiau puikiai saugos vaiką nuo šalčių ir esant minus 20 laipsnių.

 

 

Antras variantas - kelnės ir striukė atskirai.

Jo pliusai ir minusai:

Kelnes ir striukę galima pirkti atskirai, ieškant galimybės kažkurią dalį įsigyti pigiau, todėl galima manyti, kad šis variantas būtų pigesnis už vientisą kombinezoną.

Tačiau egzistuoja kitų niuansų: renkantis kelnes patartina ieškoti su petnešomis, tada būsite tikri, kad jos tikrai tvirtai laikysis ir nesmuks čiuožiant nuo kalno. 

Specialisto komentaras

"Dažnai tėvai pačiupinėję kombinezoną pamato, kad jis labai lengvas ir galvoja, kad bus šalta su juo. Nebijokite klausti konsultanto! Specialios technologijos apsaugo nuo šalčio net jei kombinezonas plonas - neperpučiami kombinezonai suteikia daug šilumos ir nesvarbu, jog yra plonas", - teigė specializuotos laisvalaikio ir sporto drabužiais "Great Outdoors" konsultantas Ignas Valeika. Jis taip pat pastebėjo, jog dažnai tėvai nori nupirkti kombinezoną keliems metams ir jis pataria, jog geriau įsigyti žinomo gamintojo kombinezoną metams ir vėliau jį parduoti: "Nes pirmais metais vaikui bus nepatogu, nes kombinezonas didelis, o vėliau gali būti per mažas."

"Flisinis pašiltinimas viduje taip pat sukuria papildomą oro tarpą, kuris suteikia daugiau šilumos vaikui. Manau, kad vaikui būtinas 150 gramų storio vidinis sluoksnis striukėje ir bent 100 gramų kelnėse. Taip pat patarčiau sukurti papildomus oro tarpus sluoksniuojant", - pasakojo "Great Outdoors" specialistas.

Sluoksniuoti galima aprengiant vaiką šiltais apatiniais drabužiais ir jie turėtų būti ne iš medvilnės, o iš vilnos, sintetikos ar merino vilnos: "Atkreipkite dėmesį į medvilninį drabužį kai ištraukiate jį iš skalbimo mašinos - jis būna dar šlapias, o štai vilnoniai ar sintetiniai - beveik sausi. Taip ir su vaiko prakaitu - medvilnė jo neišgarina, o sugeria ir tampa drėgna".

Suaugusiųjų žiemos drabužiai dažnai žymimi milimetrais, o vaikams - rečiau. 

"Jeigu renkatės pagal milimetrus - vaikams užtenka iki 5000 mm atsparumo vandeniui, daugiau reikėtų nebent jau visai drėgmėje būnate", - teigė I.Valeika.

Kokių patarimų ir pastebėjimų turi Tu?