Ryžių ir varškės apkepukas su obuoliais

Ryžių ir varškės apkepukas su obuoliais

10. Sep 2012, 06:00

Sveiki, mieli MK vaikiukai ir jų tėveliai! Ar jau sukrimtote gardžius pusrytėlius? Ar taip, ar ne, nutarėm ir mes pasidalinti savo mažais skaniais atradimais, kuriuos tikriausiai žino visi, bet gal bus ir nežinančiųjų.

 

 

Pusryčiams dažniausiai rekomenduojama valgyti įvairias košes, jos maistingos ir vertingiausios pusryčiams, bet maniškiui, kaip ir daugeliui vaikučių, skaniausi - BLYNAI.

 

Kepam įvairius, su šokolado gabaliukais, su avižiniais dribsniais, netgi patisonais, ir obuoliais, ir su bananais, pastarieji būna gardžiausi ir dar su šokoladu.

 

Jau esu kėlusi receptėlį blynelių su bananais, bet pasikartosime. O savaitgaliais leidžiame sau išsikepti ir vaflinių blynelių – čirvablynių, nes pastarųjų kepimas užtrunka ilgokai. Visgi rytais, kai jau reikia ruoštis darželin darau pati, o savaitgaliais labai noriai padeda ir Kajus.

 

 

 

Tad blynams su bananais ir šokoladu reikės: 

 

Miltų;

Kiaušinio;

Vandens (arba pieno);

Aliejaus;

Trečdalio plytėlės šokolado;

Banano;

Kondensuoto pieno;

Žiupsnio druskos.

 

 

 

Gaminimas:

 

Tiesiog užmaišome blynų tešlą, įtarkuojame šokoladą, įberiam žiupsnį druskos. Nors, regis, blynus iškepti nėra sunku, tačiau sakykit ką norit, bet tešlos leistiniai neišvaizdūs, rieboki tikrai nekelia apetito, tad aš dabar dažniausiai kepu blynus, tačiau aliejaus pilu ne į keptuvę, nes blynai greit jį sugeria, tampa riebūs, o tiesiai į blynų tešlą.

 

Ir aliejaus mažiau reikia pilti, ir blynai iškepa dailūs, skalsūs ir neriebūs.

 

 

 

Tad maišom, kepam ir...ragaujam.

 

Prie jų paprasčiausiai supjausčiau bananą ir apliejau viską kondensuotu pienu. Nesakykit, kad per saldu, juk į tešlą galima nedėti cukraus, bananai ir nėra iš saldžiųjų, tad viskas gana saldu ir labai skanu. Kajus be galo juos mėgsta.

 

 

 

Savaitgaliais mėgstu palepini savo šeimynėlę apkepuku. Net nežinau, iš kur esu radusi šį receptuką, bet išties laaabai gardus!

 

Ryžių, varškės ir obuolių apkepui reikia:

 

2 stiklinių ryžių;

4 stiklinių pieno;

500 g varškės;

1 stiklinės cukraus;

6 kiaušinių;

5 obuolių;

vanilinio cukraus

200g razinų (jas ne itin mėgstu, tai retai kada dedu);

2 šaukštųi grietinės;

4 šaukštų džiūvėsėlių (keičiu miltais);

mėgstamos uogienės (aš mėgstu su grietine).

 

 

Ryžius išvirti su pienu, kad butu birūs (nors aš paverdu, kol apminkštėja). Košei atvėsus, dėti pertrintą varškę, iki putų su cukrumi išpkaltus keturis kiaušinius, berti vanilinio cukraus, kubeliais pjaustytus obuolius ir nuplikytas razinas (jei dedat).

 

 

Viską gerai išmaišyti, krėsti į aliejumi išteptą ir miltais ar džiūvėsėliais pabarstytą blėtą, būsimo apkepo viršų aplieti iš likusių dviejų kiaušinių ir grietinės išplaktu plakiniu ir pašauti į iki 220 – 230 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti kol gražiai parunda.

 

Ir tiekti su kuo mėgstate. Matysite mažieji pirštus apsilaižys.

 

 

 

Pusryčiai - svarbiausias dienos valgis, tad, kad vaikučiai nevalgiukai valgytų, kartais galima ir paįvairinti pusryčius, kad ir tokiais žaismingais sumuštinukais, juos, manau, irgi teko matyti.

 

Po to, kai pirmąkart padariau kažką panašaus, Kajus turėdamas gerą atmintį karts nuo karto paprašo ir tokių žaismingų sumuštinių, ką gi...tuomet kimbu į darbą ir sūris, dešra, žalumynai pavirsta štai tokiais linskmuoliais, kuriuos smagu suvalgyti.

 

 

 

 

 

Tai tokie būna mūsų pusryčiai, kartais įprasti sumuštinukai, puošnūs, kepti, įdaryti kiaušinukai, kiaušinienės, kartais besišypsančios košės ar gardžiausi blynukai.

 

 

Skanių idėjų pusryčiams, mielieji!


Mama Roberta

 

1

 

neri neri 10. Sep 2012, 19:00

ir kada suspėji viską Roberta ?

neri neri 10. Sep 2012, 18:58

o tas varškės - ryžių apkepas labaaai skanus ,jau senokai tokį kepu 👍

jaldija jaldija 10. Sep 2012, 15:41

Nuostabu 👍 Sūnelis pamatė ir iškart sumuštinio su beždžione užsimanė 😀 teks nusibeždžioniauti 😀

10. Sep 2012, 14:52

Ačiū 😉

10. Sep 2012, 08:26

nu sitos mamytes fantazijai nera ribu 👍 👍

10. Sep 2012, 07:34

nu super pasakojimas 😀