Šeštadienio MK laidelė pagaliau "išjudino ledus"!

Šeštadienio MK laidelė pagaliau "išjudino ledus"!

20. Jun 2011, 00:00

Naktipuodį dukrytė gavo dovanų vienerių metukų proga. Gražus puodukas iš karto rado vietą WC, nes tikrai dar neplanavome mokinti juo naudotis.

 

Kažkodėl buvau nusprendusi, kad vaiką pradėsiu pratinti metukų ir trijų mėnesiukų.

 

 

Tačiau ne viskas buvo taip paprasta. Dukrytė iš pradžių noriai sėdosi ant puoduko, leidosi net numauti sauskelenes. Sėdėdavo ilgai ir nuobodžiai - rezultato jokio.

 

Stengdavausi vesti ją iškart po pietinio miegelio, bet, matyt, jau ji būdavo padariusi "reikaliuką".

 

 

Atėjo toks laikas, kad ant puoduko ji visai nesėdo. Vos tik bandydavau sodinti, ji visaip priešindavosi. O jeigu ir sėsdavo, tai tik su kelnytėm. Visaip jai bandžiau aiškinti, ėjome kartu į WC, stebėdavo, ką mama daro, paduodavo tualetinio popieriaus, rankšluostį, bet, kad pati ką nuveiktų - nieko. Kažkaip ir "apleidome" šį darbą. Bėda ir ta, kad ji parodydavo tik kai jau būna "reikaliukas" atliktas, o ne prieš jį.

 

Tačiau šeštadieninė MK laidelė tikrai padėjo žengti pirmą žingsnį. Pirmoje temoje dukrytė pamatė vaikiukus, sėdinčius ant naktipuodžio. Man dingtelėjo mintis: o kodėl dabar nepabandžius?

 

Mato pavyzdį iš kitų vaikų, gal? Greitai atsinešėm puoduką, dukrytė, kaip nekeista, leido numauti sauskelnes, netgi pasodinti ant jo. Ech, pradžia yra. Dukrytė bent jau sėdi!

 

 

Nuolat ją ragindama, kalbėdama, kartu stebėdamos laidelę, mes stengėmės kažką padaryti. Kad nebūtų nuobodu, dukrytė pasiėmė knygutę, vartė ją.

 

Atėjo laikas ir tikrai "pajutau", kad naktipuodis netuščias:) Labai apsidžiaugiau. Pagyriau dukrytę, kokia ji šaunuolė. Tiesa, pirmą kartą ji padarė "didelį reikaliuką". Kadangi jau žinau jos ritmą, kada tuštinasi, kitos dienos rytą - vėl ant naktipuodžio.

 

Ir vėl džiaugsmas! Jau ir sysiuką paliko.:)

 

 

Dukrytei tuojau bus metukai ir devyni mėnesiukai. Neužilgo - į darželį. Auklėtoja "uždavė" kelis namų darbelius: mokėti valgyti šaukšteliu (tą jau kažkaip sugebės, jeigu ne - rankomis:), sėdėti ant puoduko, ir mokėti gerti iš puodelio.

 

Žingsnelis po žingsnelio ir, tikiuosi, kad rugsėjo pirmąją mes drąsiai žengsim į darželį ir - be sauskelnių!

 

Mama divka (Daiva) su dukryte Austėja

 

{fotoblog:1528}

 


Blogų konkursas – Mokomės „susidraugauti“ su naktipuodžiu

 

Netrukus Lietuvoje: Huggies® Pull Ups® sauskelnės-kelnaitės pratinantis prie naktipuodžio!

 

logo

20. Jun 2011, 12:46

aišku jos nori mažiau terliotis, nežadu vaiko drąskyt mokint per preivartą, dar laukiam savo laiko, nepavyks tai nepavyks, lauksim, o i daržą žingsniuosim 1,7 ir abejoju kad jau sisiosim i puodą😉

20. Jun 2011, 12:42

Nu, pabando tik nepriimti.Juk nepriversiu aš vaiko daryti to ar ano. Bus totali diskriminacija😀.Aišku, joms būtų labai gerai, kad viską tas vaikas savarankiškai darytų. O aš kaip tik iš darželio tikiuosi, kad išmokys savarankiškumo.
Ačiū už gražias pastabėles 😉

20. Jun 2011, 12:02

Šaunuolės 🌷 bet kokie reikalavimai darželį, tai ką jeigu tų dalykų nemokėsit nepriims į darželį 😀

20. Jun 2011, 10:48

Mes irgi praėjom vandenuko leidimo etapą, dabar kartais pasakau ssss 😀 bet jau puodukas jūsų, tai tikras sostas 😀 puikus straipsniukas 😀 👍 🌷 🌷 🌷

20. Jun 2011, 10:18

dar geas patarimas kai sodindavau i tualeta ar ant puodo tai vandenuka leisdavau is krano 👍