Skausmingai dygstantys iltiniai dantukai

Skausmingai dygstantys iltiniai dantukai

07. Jan 2015, 06:49 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jei turite klausimų gydytojai, rašykite juos redakcijos e-paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt

Indrė: 

Mano dukrytei 1,8 metų, jai dabar dygsta, kaip matau, iltiniai dantys. Visą dantų dygimo laiką (pirmas pradėjo 8,5 mėn.) labai kankinomės, tačiau maniau, kad jau viskas praėjo, o dabar ypač mažylė tapo irzli, temperatūra tai pakyla iki 38,5, tai nukrenta kitą dieną. 

Ar gali tai būti nuo iltinių dantų? Kodėl jie taip sunkiai kalasi, jau trys mėnesiai praėjo, viskas ištinę, žodžiu, labai vargstame, bemiegės naktys. Ką galėtumėte patarti?

Net dantų valytis neduoda su jokia marle, nuo metų negaliu nuvalyti, nes ji verkia vos paliečiu dantis. Ką daryti? Ačiū už patarimus. 

Konsultuoja odontologijos centro „Medicus Denta“ vaikų odontologė Aušra Grigaitienė.

Laba diena,

Dantukai kai kuriems vaikučiams, deja , dygsta sunkiai, ypač iltiniai. 

Jei kankinatės taip ilgai ir su gan aukšta temperatūra – 38,5 (manyčiau, per aukšta temperatūra dantų dygimui), vertėtų apsilankyti pas savo šeimos gydytoją ar net pas gyd. odontologą.

Duokite dukrytei paracetamolio ar "Viburcol" žvakutes, mėginkite patepti vietiniais nuskausminamaisiais geliais, pvz "Dentinox", ypač prieš valgį. 

Maitinkite nekarštu, švelniu maistu. Dantukus valyti būtina, net jeigu ir atrodo, kad dukrytei skauda, tiesiog didžioji dalis vaikų taip priešinasi šiai procedūrai, valykite švelniai, tačiau būtinai kasdien, ilgianiui vaikas tikrai pripras ir nesipriešins 

Sėkmės ir kantrybės!

Ekspertai

Aušra Grigaitienė

„Medicus Denta“ vaikų odontologė
Aušra Grigaitienė in-vecaku-skola