Skyrybos be advokato

Skyrybos be advokato

18. Nov 2011, 08:00

 

 Ar galima išsiskirti be advokato? Kokių dokumentų prireiks skiriantis? Į šiuos ir kitus mamos klausimus atsako teisininkas Aurimas Petrauskis.

 

Iš mamos pasisakymo:

 

Laba diena, trumpai papasakosiu istoriją, kodėl privalau išsiskirti. Vien per šiuos metus 3 kartus padaviau pareiškimą policijoje dėl vyro grąsinimų nužudyti ir smurtavimo. Visa laimė, kad nebuvau sunkiai sužalota, truputį apstumdė ir per veidą kelis kartus sudavė. Dabar su dukryte išsikėliau gyventi kitur. Visiškai nežinau, kur man kreiptis ir kur eiti?

 

Kokių man reikia dokumentų? Ar gerai galvoju, kad man reikia kreiptis į Vilniaus rajono  savivaldybę ir ten nukreips teisinga kryptimi? Ar iš karto pačiai ieškotis advokato? Kiek kainuoja skyrybų dokumentų parengimas? Ar reikės kreiptis į vaikų teisių tarnybą dėl dukrytės? Iš anksto ačiū.

Gintarė

 

Konsultuoja teisininkas Aurimas Petrauskis:

 

Galite išsiskirti ir be advokato pagalbos. Visada patariu žmonėms vadovautis proceso ekonomiškumo principu, t.y pasiekti maksimalų rezultatą minimaliomis sąnaudomis. Skirtis bendru sutarimu naudinga yra vien dėl to, jog nereikia teismui mokėti jokio žyminio mokesčio, kuris skaičiuojamas nuo turto vertės.

 

Iš Jūsų pateiktos situacijos, galima daryti išvadą, jog jeigu vyras smurtauja, tai abejotin,a ar jis sutiks skirtis, todėl beliks viena išeitis: santuokos nutraukimas dėl vieno sutuoktinio kaltės.

 

Pateikiant teismui ieškinį (pareiškimą) paprastai būna pridedamos pažymos apie:

 

1) VĮ Regitra įregistruotas transporto priemones;

2) Pažyma iš VĮ Registrų centras apie turimą nekilnojamąjį turtą;

3) Kai kurie teismai reikalauja pažymos apie deklaruotą gyvenamąją vietą

4) Jeigu turite vaikų pridedami vaikų gimimo liudijimai;

5) Jeigu ieškinyje reikalaujama priteisti išlaikymą, tuomet pridedami dokumentai, patvirtinantys prašomo išlaikymo dydžio pagrįstumą;

6) Duomenys iš darbovietės apie gaunamą darbo užmokestį.

 

Be visa to, siekiant išvengti vyro smurtavimo Jūs galite pasinaudoti Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo nuostatomis.

 

Gal ir Jūs galite patarti mamai?

Gabriele323 Gabriele323 29. Apr 2021, 11:40

Nemažai skirybų atveju informacijos ir patarimų radau čia https://www.bernardinai.lt/zyma/skyrybos/ gal kam pravers.

12. Nov 2015, 18:25

Laba vakara,noriu paklausti esu sudėtingoje situacijoje,o ši yra tokia:
Esu santuokoje jau du metai turiu du vaikus vienas iš jų yra bendras vaikas.Per tą laikotarpį kol gyvename vyras neišlaiko šeimos,pinigus prageria arba neturi darbo ir sėdi darbo biržoje.Šiuo metu taip pat nedirba ,vaikui pinigų neskiria, girtuokliauja, kyla konfliktai yra ir kėlęs ranka prieš mane.Prisižada keistis tvarkytis bet vėl viskas kaip užburtame rate kartojasi .Šiuo metu jau gyvenu atskirai jis liko gyventi pas savo mama.Skirtis nesutinka grasina kad pasiims auginti vaika jis.Pati dabar esu vaiko priežiūros atostogose auginu mažyli iki kol sueis jam du metukai.Noriu su juo išsiskirti bet jis gali tam trukdyti.Jei skirybos vienos puses prašymu o jis nesutinka ar teismas išskirtu?Kiek tai man kainuotų ir ar aš turėčiau mokėti už teisma ar priteistų ir vyrui nes suinteresuotas asmuo aš .Ar man priklausytų nemokomas advokatas ar galima išsiskirti ir be jo?Bendro turto nėra tik skolos.Ar galite patarti ką tokioje situacijoje daryti?Ačiū už atsakymą.

19. Nov 2011, 19:35

sustuokt beveik nieko nekainuoja, o skirtis tai ogogo.... kai pagalvoji tai ziauru. Siaip galetu padaryt kad jei jau vyras musas isskiria ir fsio be jokiu cia klapatu😃

19. Nov 2011, 14:41

ziauru 😕

18. Nov 2011, 15:46

siaubas kokiu yra slykstyniu kurie kelia pries savo motery ranka. laikykites judvi su dukryte ir tik nesugalvokit grysti pas jy. sekmes 🤗