Šlapinimasis stovint, o ne sėdint

Šlapinimasis stovint, o ne sėdint

28. Nov 2011, 08:00

Trejų metų berniuką auginanti mama nori išmokyti sūnelį šlapintis atsistojus, o ne atsisėdus ant klozeto. Ji prašo mamų, susidūrusių su panašia problema, pagalbos.

 

Mama Gintarė "Mamyčių klubo" forume sukūrė temą, kurioje prašo jūsų, mielos mamos, pasidalinti patirtimi - kaip jums sekėsi mokyti berniukus šlapintis ne atsisėdus ant klozeto, o stovint?  Tema forume

 

Sveiki, neseniai prisijungiau prie Jūsų šaunaus būrio. Norėčiau sulaukti mamyčių patarimo šiuo klausimu: auginu 3 metų berniuką. Sauskelnių sūnus jau seniai nebenešioja ir seniai visus reikaliukus daro į tualetą. Tačiau... Noriu išmokyti berniuką šlapintis atsistojus, vyriškai, nes manau, jau pats tam laikas.

 

Tačiau maniškis kategoriškai prieš tai nusistatęs ir net neketina to daryti. Sėdasi ir viskas...Nepadeda ir tėvelio mokymai, ir mamytes prašymai. Nežinau, kaip jį pamokinti, kaip paskatinti? O gal tiesiog nieko nedaryti ir laukti, kol pats norės „daryti“ atsistojęs?

 

Patarkit mamytės, kurios susidūrėte su tuo. Ačiū!

 

Jei turi patirties šiuo klausimu, pasidalink ja su susirūpinusia mama.

29. Nov 2011, 11:31

👍 🤣

28. Nov 2011, 21:47

O as savo komentara pradesiu is tolo. Karta, kai didele musu kompanija baliavojo jau nebe pirma valanda, ir kai kurie vyrukai buvo gerokai isile...mes su drauge ejom i WC. Dangtis buvo baisiai aptaskytas, kad net sestis buvo slykstu. As dar nutylejau, o drauge, iejusi i kambari garsiai pravede vaikinams paskaita "kaip reikia jiems sysioti". Kad tas sysiojimas stovint niekuo neissiskiria, kad nesupranta esmes, patogumo jokio neizvelgia, rankas tik isterlioja, ir dar dangti apvaro. Ir liepe visa likusi vakara jiems sysioti sedint, jei jau nebepataiko 😀 Aisku, jos pamokymu mes klausemes susieme uz pilvu, taciau po keliu carku vienas isgeres vaikinas prisipazino, kad isties jam taip dabar patogiau, ir higienos sumetimais nereikia rupintis, kad ne ten neprilasintu 😀 Esme: nematau as jokio vyrisko ir moterisko sysiojimo, net suauge zmones gali daryti taip, kaip jiems patogu. Tai kam to reikalaut is maziuko? Kuris, manau, patogumo sumetimais tikrai sededamas darytu. O kai ateis laikas parodyti, kad yra vyras, prasides visi "vyriski" zaidimai, plaktukai, gal ir sysiojimu bandys issiskirt. Vat.

28. Nov 2011, 13:26

manau vaikaspats pradessisiot atsistojas, kai to nores. Mano sunui 2.3m ir kartais jis daro sysiu atsistojas, o kartais atsisedes, kartais i puoduka, o kartais nori tualete si daryt. Mes jo neverciam kazka daryt per prievarta, jis daro taip kaip uzsimano. man dabar svarbiausia, kad pasipraso si ir ne tik si, kad esant reikalui gali net ir pakenteti

28. Nov 2011, 08:33

Aisku, nieko nedaryti ir laukti, kol paciam noras ateis. Ir dziaugtis dabartiniais vaiko pasiekimais.