Smiltei padeda ir brolis

Smiltei padeda ir brolis

28. Feb 2013, 00:13

 

Smiltės pasiekimai vis didyn ir didyn. Puodukas tampa natūraliu daiktu, į kurį daro visi.

 

Dienos režimą ji turi, bet ant puoduko sėdamės pagal jos veiklą, pagal jos veiksmus. Šiuo metu pati miegu ilgai, tai ir dieną pradedame neskubėdamos ant puoduko, nors būna išimčių, kai atsikelia ir jau, žiūrėk, ateina pas mane ir atsineša puoduką. Paklausus, ar nori sėstis, žinoma, sutinka, tad numaunu sauskelnes ir nuo tada jau prasideda mūsų diena.

 

Pavalgius pusryčius ir vėl sėdamės, nes dabar pradėjo gerti daugiau skysčių, tai tenka dažnai ir sodinti, nes pasiprašyti ji dar nelabai moka. Po to jau sodiname ją pagal poreikį, jei matome, kad ramiai žaidžia, netrukdome, lai žaidžia. Pažaidus pasodinsime. Kai saulėta diena ir gražus oras, prieš pietų miegelį einame į lauką, deja, dar nėra ji tokia puiki "mokinukė", kad galėtume šaltuoju metų laiku išeiti be sauskelnių.

 

Saugome nuo peršalimų, perpūtimų, ligų vengiame. Bėda viena - kartais užmovus sauskelnes einant į lauką ir jį po to namie nuėmus, pirmas kartas būna į kelnytes, matyt, užsimiršta, kad ji jau be jo!

 

Na, o prieš pietų miegelį ji visada padaro viską, ką reikia, į puoduką, tad jau net ir patiesaliuko nebetiesiu lovoj, nes žinau - avarijos nebus (per visą mėnesį tebuvo pačioj pradžioj 1 avarija per pietų miegelį). Labai dėl to džiaugiamės!!!!!

 

Jos nuotaikos sėdint ant puoduko puikios, susiranda veiklos, dažnai ant lėlyčių puoduko sodina ir lėlytes, patinka jai, kad ir jos daro tuo pat metu. Dar didesnis pliusas ir pagalba mums patiems, kad jau ir sūnų išmokinome padėti sesei pratintis prie puoduko. Jei ji nesutinka sėstis geruoju, sūnus nubėga, atsineša kitą puoduką ir vaidina, kad daro, ragina ir ją taip daryti.

 

Kadangi ji beždžioniukų amžiuje ir šiap brolis labai didelis autoritetas, tai sėdasi ir ji, daro. Kartais mes su vyru būname labai užsiėmę ir numauti kelnyčių mažajai negalime, bet ir vėl į pagalbą skuba išmokintas brolis, padeda jai nusimauti kelnes ir ją pasodina, palaukia, kol padarys ir vėl užmauna kelnes. Gražu žiūrėti, kai brolis toks rūpestingas ir geras jai.

 

Naktį dar nerizikuoju ir nepalieku be sauskelnių, mat šiuo metu dygsta dantukai ir ji labai nerami, migruoja pačioj lovoj, dar ateina pas mus, o aš tiek klijonkių neturiu, kad apsaugočiau visas lovas, jei ji netyčia pasysiotų. Ir šiaip esu tokios nuomonės, kad reik palaukti, kol išmoksime dieną išbūti be avarijų ir tik tada pereisim prie to etapo, kad naktimis be sauskelnių.

 

Šiai dienai ji jau sugeba per savaitę 3-4 dienas nieko nepadaryti į kelnytes, kitomis dienomis, deja, nutinka nelaimių, bet pažanga! Tad šiam kartui tiek.

 

Smiltutė ir jos mama 

 

Huggies Pull ups dienoraštis: trečioji užduotis

 

TREČIOJI SAVAITĖ

O dabar laukiame pasakojimo apie tavo mažojo „mokinuko“ dienos režimą: papasakok apie kasdienę dienotvarkę, kaip jis mokosi sėdėti ant puoduko, kokia jo reakcija, nuotaikos, kaip jūs einate pasivaikščioti – su sauskelnėmis ar jau be jų, kaip yra naktimis – ar jis keliasi ant puoduko ar vis dar su sauskelnėmis ir pan.

 

Papasakok, kas sunkiausia tau ir mažyliui. Dalinkis patirtimi girdama mažylį ar nusivildama, kai nepavyksta norimas rezultatas. Gali parašyti savo patarimus iš asmeninės patirties, jei turi klausimų – ir juos parašyk.

 

4

 

Kaip siųsti blogą?

 

Pasakojimą su vaikučio nuotrauka siųsk paspaudus portale esantį mygtuką „Tapk Mamyčių klubo autoriumi“

 

 

Trečiąjį blogą gali atsiųsti iki kovo 1 dienos (imtinai).

 

 

Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg

28. Feb 2013, 22:52

labai miela kai brolis taip rupinasi sesyte😀

28. Feb 2013, 15:02

ir broliukas saunuolis 😉