Specialistės patarimai: kaip neprarasti kantrybės mokantis naudotis puoduku

Specialistės patarimai: kaip neprarasti kantrybės mokantis naudotis puoduku

15. Jul 2014, 15:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pratinimosi prie puoduko klubo nariai gali klausti specialistų patarimų. Apie pratinimosi prie puoduko problemas kalba fizioterapeutė Liga Baronė-Tamoviča.

Klausimas

Žinau, jog atsitikus avarijai nereikia vaikučio gėdinti ar bausti, bet ką daryti tais momentais, kai mažylis atrodo specialiai bando suerzinti ir padaro balutę ant kilimo tiesiog akyse? 

Ką daryti jeigu vaikutis šlapinasi ant puoduko, o "didelį" reikalą krauna į kelnes? Kaip reaguoti mamai?

Atsakymas

Mokytis naudotis puoduku nėra lengvas dalykas nei vaikučiui, nei, žinoma, tėvams. Dažnai socialinis spaudimas ir nuolatiniai klausimai, kodėl toks didelis vaikas vis dar nesinaudoja puoduku, iš kitų šeimos narių (ypač močiučių), draugų ar net gydytojų kartais yra toks stiprus, kad tėveliai praranda pasitikėjimą ir nori paskubinti įvykius. Ypač dažnai visos blogos emocijos dėl to tenka vaikams, todėl atsiranda daugiau konfliktų.

Žinoma, kiekvienam kartais baigiasi kantrybė ir tai yra suprantama, bet šis brendimo procesas užima daug laiko. Noriu patarti tėvams išlikti ramiems ir pasitikintiems, pasilaikykite savo mintis ir jausmus, kaip viskas turi vykti sau, neklausykite kitų kišimosi ir išlaikykite sveika humorojausmą. 

Tėvai turėtų pasiaiškinti kodėl puodukas vaikui kelia antipatiją, suprasti to priežastis ir jas spręsti. Taip pat nedvejodami prašykite pagalbos, kai nebesusitvarkote su savo emocijomis, o ne išsiliekite ant vaiko.

Viskas savas laikas!

Sauskelnės kelnaitės Huggies® Pull-Ups® padės išmokti naudotis puoduku!

20130712113509-10223.jpg

- Apsimauna, kaip kelnaitės, o dėl elastinių kraštų lengva nuimti ir vėl uždėti;

- Išnykstantis paveikslėlis parodo, kad kelnaitės jau yra šlapios;

- Vaikams patinka žaisminti paveikslėliai iš Disney © kolekcijos.