Specialistės patarimai: kaip padrąsinti mažylį mokantis naudotis puoduku?

Specialistės patarimai: kaip padrąsinti mažylį mokantis naudotis puoduku?

21. Jul 2014, 00:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

KLAUSIMAS

Kokie pagrindiniai požymiai, kurie rodo, jog vaikutis subrendo mokytis naudotis puoduku?

Atsako fizioterapeutė Lyga Barone- Tamovič

ATSAKYMAS

Svarbu suprasti, kada jau vaikas supranta ir jam jau aktuali puoduko tema. O čia jau reikia kalbėti apie tai, kaip supažindinti mažylį su jo fiziologiniais procesais. Dažnai būna, kuomet vaikučiui tik vieneri, kad mamos sodina jį ant puoduko ir reikalauja į jį nusišlapinti ar atlikti rimtesnį reikalą, o mažylis tisiog nesuvokia ko iš jo norima. 

Todėl, jeigu nusprendėte mokyti vaiką naudotis puoduku, kalbėkite su juo apie tai nuo pirmųjų dienų. Gal jis ir sėdės ant puodo, bet tai neduos rezultatų. Vaikučiai, kurie ant jo sėdėdami žaidžia žaidimus, skaito knygutes, gal netyčia ir atlieka kokius nors reikalus, bet iš esmės pačio proceso nesupranta ir nesusieja. Todėl norimo rezultato nesulauksite, o atsiras konfliktai. 

Dažnai skundžiasi tėvai, kad vaikas pasodintas ant puoduko verkia, bando muistytis ir sakyti, kad nieko nenori ir nesupranta tėvų norų. 

Stebėkite savo vaiką ir kuomet jis jau pats supras savo kūno kalbą, įskaitant ir tualeto procesus. Tada vaikas jau pats suvoks kada jis nori pasinaudoti puoduku, o ne naudotis juo kaip žaidimų vieta. 

Sauskelnės kelnaitės Huggies® Pull-Ups® padės išmokti naudotis puoduku!

20130712113509-10223.jpg

- Apsimauna, kaip kelnaitės, o dėl elastinių kraštų lengva nuimti ir vėl uždėti;

- Išnykstantis paveikslėlis parodo, kad kelnaitės jau yra šlapios;

- Vaikams patinka žaisminti paveikslėliai iš Disney © kolekcijos.