Spuogeliai ant kūno: ar jau alergijos požymis?

Spuogeliai ant kūno: ar jau alergijos požymis?

17. Sep 2011, 07:00

 

Justina:

 

Mano mažylės veidukas labai išbertas (mažais smulkiais raudonais spuogeliais, kai kur jie tiesiog lipa vienas ant kito), mums beveik 1,5 mėnesiuko, maitinu savo pieneliu.

 

Prasidėjo bėrimas nuo skruostukų, vėliau perėjo aplink akytes, ant kaktytės, aplink ausytes, kakliukas. Iš pradžių vienoj veidelio pusėj, dabar kitoj...

 

Ypatingai paūmėja, kai ji stena, inkščia arba verkia, tuomet atrodo veidelis raudonas, dėmėtas..ir tai tęsiasi jau kelias savaites, vieni užgyja, lieka tokie kaip randeliai su tamsiom viršūnėlėm. Šalia atsiranda naujų šviežių, raudonų su baltom viršūnėlėm. Skalavau veidelį ramunėlėm, medetkom, maudėm kalio permanganate, valiau su virintu vandenuku. Ką  dar galėčiau panaudoti, kad juos apmalšinti?

 

Atsako vaikų ligų gydytoja, pulmonologė dr. Sigita Petraitienė:

 

Aišku, bėrimas yra toks dalykas, kuri reikėtų pamatyti savo akimis, ir tik tada gali duoti gerą patarimą. Todėl bet kuriuo atveju pirmiausia siūlyčiau apsilankyti pas alergologą.

 

Na, o pagal aprašymą, manyčiau, kad vis dėlto šiuo atveju yra prasidėjusi bakterinės kilmės odos infekcija, kurią reikėtų gydyti tepalais, savo sudėtyje turinčiais antibakterinių preparatų (antibiotikų).

 

O ar pradinį bėrimą sukelia alergija – galima pasakyti tik atlikus alergologinį ištyrimą (vaikas gali buti alergiškas mamos valgomam maistui, todėl pirmas gydymo etapas būtų mamos dietos koregavimas).

 

08. Oct 2011, 00:11

Mūsų istorija buvo panaši, tik mus vėliau pradėjo berti, alergologiniai tyrimai tokiam mažiukui tik pinigai išmesti į balą, be 3 metų net nepatartina tirtis, buvo išbandyti hipoalerginė dieta, jos pliusas buvo tik toks, kad numečiau daug ir greitai svorio, buvo išbandyta begalės tepalų tarp jų ir harmoninių, kurių net nepatarčiau naudoti, ir man atrodydavo kad kartais mano mažę beria net nuo oro, taip vargome apie 5 mėn, dukrytės veidelis buvo tarsi išplykęs visas raudonas. Paskaičius mamų forumuose kreipiausi į homeopatą, ilgai bendravome priskyrė gydymą ir po poros savaičių pradėjo labai greitai odelė taisytis, o priežastis žarnynas, užsilaikydavo iki galo neišsituštindavo, nors tuštindavosi kelis kartus per dieną, o visai padėtis pasitaisė kai užderėjo mūsų pačių darže moliūgai, braškės, šilauogės ji valgė labai daug žalių vaisių, virėm moliūgus, vienu žodžiu gavo daug ląstelienos. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad bėrimai yra ne alergija o kažko iš vidaus simtomas tik reikia mokėti suprasti žinoma kiekvienas atvejas yra individualus, linkiu kad jums bėrimai kuo greičiau praeitų ir rastumėt priežastį kurią greit įveiktumėt.