STENGIAMĖS NE TIK SUTVARKYTI, BET IR SUTAUPYTI

STENGIAMĖS NE TIK SUTVARKYTI, BET IR SUTAUPYTI

04. Aug 2014, 00:03 jaldija jaldija

Švarai pirmiausiai reikia vandens, o priemones, kurias dar pasitelkiame į pagalbą visi renkamės skirtingas.
Ką darome mes, kad mūsų namai būtų švarūs ir tvarkingi, ir kaip tai darydami stengiamės sutaupyti?

Pirma
Daugumą priemonių perkame akcijų, išpardavimų metu ir didesniais kiekiais.

Antra
Naudojame įvairias liaudiškas priemones švarai palaikyti. Kai kurios priemonės tai neatsiejama mūsų kasdienybės dalis, kai kurias išbandome naujai, eksperimentuojame.
Taip ne tik taupiau, bet ir sveikiau.

Trečia
Po savęs nepaliekam netvarkos, Taip sutaupome ir laiko, ir priemonių tai netvarkai pašalinti. Nes įsisenėjusi dėmė ar purvas pareikalauja daugiau ir laiko, ir sąnaudų.

Ketvirta
Priemones perkame nebūtinai pigiausias, bet kokybiškas ir ekonomiškas. Nors sumokame brangiau, bet jų užtenka ilgiau.

 

Laikraštukuose arba internete peržiūriu akcijas ir apsiperku tuose prekybos centruose, kuriuose  taikomos nuolaidos tuo metu man reikalingoms prekėms.
Tualetinį popierių, popierinius rankšluosčius, vienkartines nosinaites, vatos skridinėlius, ausų krapštukus, kempinėles, drėgnas servetėles, perkame didesniais kiekais, kad užtektų ilgesniam laikui. Priklauso kokia tai prekė, kai kurių užtenka labai ilgai, kai kurių reikia dasipirkti ir neužilgo.

Kosmetikos ir kūno priežiūros priemones dažniausiai perkame parduotuvėje Eurokos, nes joms čia būna daug nuolaidų

Nors namuose pagrindiniai pagalbininkai yra soda, actas ir citrinos rūgštis, meluočiau jei sakyčiau, kad nenaudoju kitų priemonių.

Švaros priemones naudoju dviejų firmų Amway ir For Home. Gal jos kiek brangesnės, bet labai skalsios, ir jų užtenka ilgam. Šias priemones naudoju didžiųjų tvarkymųsi metu.
20140803233418-50730.jpg 
Virtuvėje naudoju indų ploviklį ir riebalų bei nešvarumų valymo priemonę Zoom. Plaunant indus ploviklį naudoju tik riebaluotiems indams, kitkam užtenka paprasčiausio karšto vandens. O šeimyna indų ploviklį sutaupo dar ir todėl, kad jis laikomas spintelėje po kriaukle, o jie tingi pasilenkti ir pasiimti. :-)
Locką naudoju (retkarčiais) plaudama grindis ir valydama paviršius vonioje bei tualete.Vonioje bei tualete dar priseina panaudoti ir FM valiklį bei FM vamzdžių valiklį.
20140803233527-84955.jpg

Langams bei veidrodžiams valyti man neprireikia jokių priemonių, nes naudoju Trend mikropluošto šluostę. Ji puikiai tarnauja jau keli metai. Nuvalo purvą, ir nepalieka dėmių ant stiklų. Ne tik ekologiška, bet ir taupu.
Aišku, taupumo sumetimais, pirmiausiai susikaupusius nešvarumus nuo langų bei rėmų nuvalau sudrėkintu paprastu skudurėliu. Šluostę po naudojimo išplaunu muilu ir išdžiovinu.

Dulkėms valyti naudoju FM atplėšiamas servetėles. Viena servetėlė tarnauja gana ilgai, nes ją išplovus su muiliuku, ji vėl būna paruošta kitam naudojimui. Servetėlės puikiai nuvalo, gerai sugeria vandenį, nebraižo, todėl tinka naudoti įvairiems paviršiams. Taip pat gerai tinka taurių, stiklinių blizginimui.Rulonėlyje yra 30 servetėlių, tad tikrai užtenka ilgam.
20140803233613-12100.jpg 

Niekada neišmetu sudėvėtų rankšluosčių, patalynės, o pasitaikius progai dar ir padėvėtų prekių parduotuvėje, nusiperku suplyšusių ar atrūšiuotų po litą. Išskalbusi sukarpau nedidelėmis atraižomis ir prisigaminu pašluostukų. Kuriuos naudoju atsitikus įvairioms „avarijoms“, ypač dažnoms vaikams. Čia žiūrėk išpylė, čia aptaškė, pavalai – išmeti be jokio gailesčio. Juos taip pat naudoju ir valydama kitus užterštus paviršius, batus.

Skalbimo miltelius naudoju Amway firmos. Tokios pakuotės užtenka daugiau nei 72 skalbimam, tad naudoju apie pusmetį.
20140803233658-91328.jpg

Tikras atradimas ir „stebuklas“ man yra Pirties ūkiškas muilas. Jį perku Eurokos parduotuvėje, kitur neteko matyti. Ir akcijų metu už jį tesumoku vos daugiau nei litą.
20140803233854-83496.jpgNevartoju jokių balinimo priemonių, jas visas atstoja šis „stebuklas“. Jo sudėtyje taip pat yra sodos.
Viską, ką noriu išbalinti pirmiausiai išmuiluoju juo, palaikiusi porą valandų sudedu į skalbyklę. Virtuviniai rankšluosčiai, baltos vaikų (kurios tuo metu būna virtusios juodomis) ir kiti rūbeliai neįtikėtinai švariai išsiskalbia.

Kai lieka nedideli muilo gabalėliai, nepatogūs muilinimui, juos  surenku. Prikaupusi didesnį kiekį, sudedu į kokį nors indelį ir užpilu trupučiu vandens.  Ištirpus muilui pridedu sodos tiek, kad gautųsi košelė. Puiki priemonė bet kokiam pašveitimui.

Soda - ir švarai ir grožiui.
Su ja šveičiu indus, orkaitę, viryklę, vonią, tualetą. Užterštus paviršius ištepu sudrėkinta soda, kurį laiką palaikius pašveičiu. Greitai ir gerai nešvarumai pasiduoda.
Porą šaukštelių sodos dedu ir skalbdama, tai savotiškas minkštiklis. Kitų jokių nenaudoju. Nereikia man ypatingų kvapų, švara jau savaime kvepia.
Dar sodos įberiu į šampūną, jo įsispaudus į delną. Plaukai labai gerai išsiplauna, tampa minkšti ir purūs.
Su soda valau ir veidą. Puiki šveičiamoji priemonė.
Atradau puikų dozatorių sodai. Nors šio indelio paskirtis būtų kitokia, man jis tobulai tinka sodai susipilti. 
20140803234012-93435.jpg 

Actas
Jį naudoju arbatinuko nukalkinimui.
Vonios ir tualetų plytelių valymui. Sudrėkinus skudurėlį juo nuvalau plyteles. Palieku pusvalandžiui ir dar kartą nuvalau vandeniu. Labai gerai nusivalo apnašos.
Taip pat actas puiki pagalba kovai su dažančiais rūbais. Rūbą porą kart perskalbiu įpylus truputį acto, ir ši problema susitvarko.

Citrinos rūgštis
Naudoju skalbyklės nukalkinimui. Kartą kas tris mėnesius supilu pakelį  rūgšties ir pajungiu tuščią skalbyklę skalbti.

Dar turime tokį daikčiuką, kuris padeda ekonomiškai sunaudoti pastą ir rankų kremą. Ne tik palengvina išspaudimą ,besibaigiančios priemonės, iš tūbelės bet ir padeda lengvai sunaudoti visą iki galo.
20140803234153-41649.jpg

Kaip jau minėjau, visos pasirenkame skirtingus būdus ir priemones švarai palaikyti. Bet svarbiausia lai būna švarios mūsų sielos, lai šviečia šypsenos veiduos. Ir dar norėčiau palinkėti, kad atrastumėte tokį  tvarkymosi būdą, kad jis taptų maloniu ir nevarginančiu dalyku. Sėkmės.
 





 



 

 

jaldija jaldija 04. Aug 2014, 19:49

Sodos tirpalą naudoju ir vietoj intymios higienos prausiklio. 😀
Žodžiu geras dalykas ta soda 😀

pypse pypse 04. Aug 2014, 10:42

Aš jau išbandžiau Antaitės patarimą dėl kokosų aliejaus plaukams. laikiau 5 val. Tikrai tapo minštesni. dabar išmėginsiu sodą.

Krisliukas Krisliukas 04. Aug 2014, 10:24

👍

ODISEJAaa ODISEJAaa 04. Aug 2014, 08:04

Apie soda plaukams naudoti pirma karta isgirdau😀🌷