Stipriname imunitetą

Stipriname imunitetą

07. Oct 2015, 15:04 Aistė Meškienė Aistė Meškienė

Ruduo... Vaikučiai iškeliauja į darželius, mokyklas. Tėveliams dažniausiai šis laikotarpis komplikuotas. Prasideda peršalimai, sloga, kitos ligos. Tam kelią užkirsti sunku ir visiškai išvengti turbūt neįmanoma. Tačiau galime imtis įvairių priemonių, kad vaiko liga būtų kiek įmanoma greitesnė ar lengvesnė. 

Visų pirmiausia, tai vaiko imunitetą būtina stiprinti visus metus, o ne prasidėjus šaltąjam sezonui. Ypatingai svarbu vaiko mityba. Maistas turi būti kuo įvairesnis ir spalvingesnis. Užkandžiams duoti vaisius, daržoves. Ašku, ne kiekvienas vaikas yra valgus ir įpratęs jas valgyti. Bet įmanoma rasti kas vaikui patinka ir skanu. Kuo daugiau maisto gaminto namuose. Pati produktus daugiausia perku iš turgaus, daržovių turime ir savo, taip pat renkuosi ūkininkų produktus. 

Jei vaikas negali be saldumynų, tai yra daug puikių receptų su sveikais produktais. Dar atradau sveiko maisto krautuvėlėse saldainių, guminukų, čiulpinukų iš natūralių produktų, be dažiklių.

Daugelio vaikų mėgiamas patiekalas makaronai su sūriu. Makaronus renkuosi pilno grūdo, o sūrį naudoju kietąjį. Jis naudingesnis. 

Antras dalykas, kuris padeda stiprinant imunitetą - tai aromaterapija. Mūsų namuose visada pilna eterinių aliejų. Jie turi be proto daug gerų savybių ir yra tokie universalūs, kad panaudoti galima bet kur. 

Pagrindinis ir mėgiamiausias - arbatmedžio eterinis aliejus, kuris pasižymi puikiomis savybėmis. Naudoju gydyti slogai, kosuliui, stiprinti ir aktyvinti imunitetą, plaunant namus, pilu į skystą muilą, garinu su specialia lempa. 

Jei jaučiate, kad vaikui prasideda sloga, naudokite tokį mišinį (atradau šį receptą "Samoningų mamų" puslapyje, pas nerealią aromaterapiautę Giedrę Veličkienę) 50 ml. bazinio aliejaus (naudoju migdolų), 10 lašiukų eterinio arbatmedžio aliejaus. Šiuo mišinuku tepkite nosytės vidų kas porą valandų. Taip pat tepu krūtinę, įmasažuoju padukus. Taip suaktyvėja imunitetas. Kai atradau šį mišinį, slogą pasigydome labai greitai arba ji net nespėja "užkibti". 

Taip pat namie garinu arbatmedžio, eukalipto, levandų eterinius aliejus. Išvalo namų orą, naikina bakterijas ir nuramina. 

Arbatmedžio eterinio aliejaus įlašinu ir į skystą muilą, taip geriau dezinfekuojamos mažųjų rankytės. 

Internete be galo daug informacijos apie eterinių aliejų panaudojimą. Siūlau pasidomėti aromaterapija, tai natūralu ir labai gerai veikia. 

Trečias dalykas, kurį darome - tai pasivaikščiojimai lauke. Stengiamės keliauti į lauką bet kokiu oru. Jei labai nėra laiko, tai bent pusvalandžiui. Grynas oras visada veikia teigiamai. O esant nedidelei slogai, tai pat labai naudinga pabūti lauke. 

Vaiko sveikatą labai teigiamai veikia masažai. Į savaitę bent porą kartų vaikui pamasažuoju kojytes, rankytes, nugarytę su kokosų ar migdolų aliejumi. Vaikui tai patinka, o ir naudinga. Masažas atpalaiduoja, suaktyvina kraujotaką, nuramina. 

Taip pat nepamirškite kasdien gerai išvėdinti namų. Nors namie ir vėsu, bet vis tiek būtina bent trumpam įsileisti gryno oro ;) 

Būkite sveiki ir laimingi! 

Liucyte Liucyte 08. Oct 2015, 07:15

👍

08. Oct 2015, 00:15

Ačiū už patarimus! 😀