Stiprinti imunitetą – niekada ne per anksti

Stiprinti imunitetą – niekada ne per anksti

05. Sep 2017, 07:00 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

Nors ruduo dar tik prasidėjo, panašu, kad jis didžiule šiluma, saule ir sausais orais mūsų nelepins. Na, o kur drėgmė ir vėsa, ten – įsisiautėja virusai. Stiprų atkirtį jiems gali duoti tik stiprus imunitetas. Ar jūsų vaiko imunitetas toks? Reikia papildomo pastiprinimo? Štai kas jam padėtų: 

• Ežiuolė laikoma tikra kvėpavimo takų sargybine. Ji aktyvina baltųjų kraujo kūnelių veiklą, padeda organizmui kovoti su įvairiais virusais ir bakterijomis. Ežiuolės preparatų patariama gerti 2-3 kursus per metus.

• Medus, ypač liepų. Jį labai sveika tiek čiulpti, tiek gerti kartu su vaistažolių nuovirais ištirpintą šiek tiek atvėsintoje arbatoje. Pajutus pirmuosius slogos požymius, medumi rekomenduojama pasitepti abi nosies landas. Taip daryti galima kas kelias valandas. Medus šiuo atveju veiks kaip savitas dezinfektatorius – naikins virusus ir bakterijas.

• Vitaminas C. Jo gausu ne tik citrusiniuose vaisiuose, bet ir spanguolėse. Galima šias uogas sumaišyti su medumi ir kasdien visai šeimai suvalgyti po šaukštą.  

• Bičių duonelėje itin gausu vitaminų ir mikroelementų. Profilaktiškai rekomenduojama bičių duonelę vartoti 10 dienų triskart per metus.

•  Česnakas. Tai stipri antibakterinė, antivirusinė ir antimikrobinė priemonė. Mokslininkai įrodė,  jog kasdien vartojant česnaką, rizika susirgti peršalimo ligomis sumažėja dviem trečdaliais. Kadangi česnakas dėl aitraus savo skonio valgyti tinkamas labiau suaugusiems, vaikams galima duoti jo pauostyti, padėti netoli pagalvėlės lovytėje. Tokiu būdu česnakas atliks dezinfekcinę funkciją.