SU Jok - gydymo terapija be vaistų

SU Jok - gydymo terapija be vaistų

26. Apr 2014, 09:59 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Turbūt kiekviena mama galvoja, kaip greičiau, efektyviau ir kuo sveikiau padėti savo sergančiam vaikui ir sau pačiai. Dažnai užklumpančios ligos, vėliau po jos būtinas atsistatymo laikotarpis ir jų gydymui reikalingas ne vienas vaistas - pažįstamas mums visoms, o pakeisti tai norėtų turbūt kiekviena. 

“Mamyčių klubo” laidoje matėme reportažą apie netradicinės medicinos metodą - SU Jok (tariasi “su-džok”), todėl jį pristatome šiek tiek plačiau.

Kas yra SU Jok?

20140426080905-86948.jpg

“Tai pėdų ir delnų projekcijoje esantis visas kūnas - stimuliuojant akupresūrinius taškus galima paaktyvinti tam tikrų organų veiklą. Tai padarius organas gauna geresnę “mitybą” ir daug greičiau pasveiksta”, - SU Jok metodą taikanti Edita Jaskelevičienė. Ji yra profesionali gydytoja, dabar propaguojanti natūralius gydymo metodus, kaip homeopatija, fitoterapiją, SU Jok ir kitas terapijas.

Ką galima gydyti?

“Suaktyvinus organo veiklą galima išgydyti labai daug ūmių ir vaikams būdingų sutrikimų - slogą, kosulį, užsigavimus, herpes, vidurių užkietėjimą ir net žvairumą. Žinoma, pastarosios problemos gydymas užtruktu daugiau laiko ir tai galėtų padėti specialistas. Bet paprastesnes bėdas gali mamos gydyti pačios namuose savo vaikučiams”, - pasakojo specialistė.

Ant kojų ar rankų?

Viso mūsų kūno projekcijos yra delnuose ir ant pėdų. Tiesiog reikia įsivaizduoti, kad nykštys tai yra mūsų galva, mažylis ir rodomasis - rankos, o didysis ir bevardis pirštai - kojos. 

20140426080206-99472.jpg

“Ant kojų yra šiek tiek sudėtingiau atrinkti tiksliai kur kas yra, todėl namuose mamoms aš siūlau daryti ant rankų - zonos yra aiškesnė, jas paprasčiau rasti ir pažymėti”, - patarė gydytoja. 

Jos nuomone SU Jok turėtų padėti toms mamoms, kurių mažylius dažnai kamuoja peršalimo ligos ar vidurių užkietėjimas. 

Kaip aktyvinami taškai?

SU Jok gydymo metodo būdu ant tam tikros vietos delne ar ant pado pridedamas mažas grūdelis ir užklijuojamas pleistru. Geriausiai, jei ta vieta nebūtų judinama parą, bet su mažyliais ne visada tai įmanoma, nes jie nori nulupti pleistriuką ir pažiūrėti kas po juo yra, tuomet užklijuokite bent nakčiai. Kai vaikutis įmigs, ant pleistro užklijuokite sėklytes ir priklijuokite prie delniuko - mažylis nieko nepajus. Vaikas naktį vis tiek juda, vartosi ir ta vieta automatiškai stimuliuojama.

“Dažniausiai net galima pajusti kurioje tiksliai vietoje reikia klijuoti - būna jautri to organo projekcija arba palietus projekciją jaučiate tą organą. Tik 15 % žmonių nieko nejaučia nei vienoje vietoje”, - pastebėjo E.Jaskelevičienė.

Kokį grūdelį rinktis? Svarbu, kad jis būtų kuo labiau gruoblėtas. Todėl namuose labai gerai naudoti grikius ar karčiuosius pipirus (kvapnūs pipirai labiau glotnūs). Vidurių užkietėjimui, dar keleto kitų ligų gydymui naudojamos obuolio sėklytes ar kitos kruops. 

Kaip gydyti?

20140426080403-39321.jpg

Slogą - Įsivaizduokite, kad nakštys yra galva, o pačiame viduryje susisukęs piršto antspaudo viduriukas - nosis. Ant pleistro užklijuokite du grikių grūdelius ir pleistrą priklijuokite ant nykščio paties viduriuko.

Kosulį - Ant pleistro užberkite daugiau juodųjų pipirų, nes stimuliuoti norėsis didesnę zoną. Pleistrą užklijuokite vertikaliai ten, kur baigiasi nykštys ir prasideda visas delnas.

Vidurių užkietėjimas - užklijuokite obuolių arba svarainių sėklytes tuo smailiu galu, kaip parodyta šiame paveikslėlyje. Jeigu užklijuosite priešingai - viduriai tik dar labiau pakietės ir taip išgydysime tik laisvus viduriukus.

20140426080235-47604.jpg

Užsigavimą - toje vietoje, kur vaikutis užsigavo (jeigu kairę koją - tai ant bevardžio piršto) užklijuokite grikių. Taip bus suaktyvinta kraujotaka ir galbūt net neliks mėlynės.

Herpes - iškart po ant nykščio įsivaizduojoms nosies spaudinėkime tušinuku ar grikiu, pipiru ir herpes pūslelė neiškils, o jeigu iškilo - greičiau sugis. 

Jeigu išbandėte SU Jok metodą - pasidalinkite su mumis rezultatais ir jūsų įžvalgomis!