Suaugusiųjų keksiukai arba kavos ir šokolado keksiukai

Suaugusiųjų keksiukai arba kavos ir šokolado keksiukai

18. Mar 2013, 00:00 gintarerei gintarerei

 

Nors šiuos keksiukus kėliau ir 10 Jonuko mėnesiadieniui, manau, jie puikiai tiks ir suaugusiųjų Velykoms. Jie pakankamai sodrūs ir puošnūs, todėl papuoštų bet kokią šventę. 

 

 

O jei įjungti fantaziją, tai ir papuošti galima "visais metų laikais". Kodėl suaugusiųjų? Ogi todėl, kad šių keksiukų sudėtyje yra per daug suaugėliškų gėrybių, kaip aš sakau, tai yra šokoladiniai kavos keksiukai su apgirtusiomis razinomis ir maskarponės karameliniu kremu paskanintu brendžiu.

 

Jei susigundėte, skaitykite toliau ;)

 

12 keksiukų tešlai  reikės:

100 g razinų

50 ml brendžio

120 g sviesto

100 g juodojo šokolado

1 šaukšto tirpios kavos

100 ml pieno

150 g cukraus

2 kiaušiniai

30 g kakavos

170 g miltų

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

 

Kremui reikės:

200 g maskarponės sūrio

150 g Rududu

1 šaukštelio tirpios kavos

1 šaukšto karšto vandens

1-2 šaukštų brendžio (arba skysčio, likusio išmirkius razinas)

 

Taigi gaminame keksiukus:

 

Įjungti orkaitę 190 laipsnių. Būtų gerai, kad razinas pasiruoštumėte truputėlį anksčiau, nes reikia, kad jos "apgirstų". Razinas nuplaukite, užpilkite brendžiu ir palikite kelias valandas, geriausia per naktį. O jei reikia skubiai, tai prieš užpilant brendžiu, nuplikykite karštu vandeniu. 

 

Šokoladą, sviestą, pusę cukraus sudėkite į nedidelį indelį ir kaitinkite vis pamaišydami, kad pamažu ištirptų ir pasidarytų vientisa masė. Tada po truputėlį supilkite pieną ir sudėkite tirpią kavą, pašildykite, kad viskas būtų karšta, bet užvirti nebūtina. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kakava ir kepimo milteliais.

 

Kiaušinius šiek tiek paplakite su likusiu cukrumi. Šiltą pieno ir šokolado mišinį pilkite ant miltų ir išmaišykite. Tada supilkite kiaušinius ir išmaišykite, suberkite brendyje mirkusias razinas ir vėl išmaišykite - bus vientisa vidutinio tirštumo tešla. Pilkite ją į kepimo formeles ir kepkite apie 20-25 minutes, kol iškils ir sutvirtės.

Kremui: Šaukštelį tirpios kavos ištirpinkite šaukšte karšto vandens, šliūkštelėkite šaukštą ar du brendžio ir išmaišykite. Maskarponės sūrį sudėkite į dubenį ir pradėkite plakti, kad jis truputėlį suminkštetų, tada sudėkite Rududu, supilkite kavos ir brendžio mišinį.  Išplakite, kad masė taptų vientisa.  Puoškite konditerinių švbierkštu, peiliu, šaukštu, ar kuo leis fantazija.

 

Skanaus!

Gintarė

 

Konkursas Velykų belaukiant  nuo kovo 11 iki balandžio 1 -osios. Dalyvauk ir Tu!

Fantastiškus prizus - dovanų čekius - konkursui dovanoja 

www.modidu.lt 

Modidu Facebook

 

Ištikimiausiems Mamyčių klubo lankytojams  "Modi du" dovanoja išskirtinę nuolaidą drabužėliams, apsiperkant www.modidu.lt. Iki kovo 21 d. panaudokite nuolaidos kodą - mamyciuklubas2013 - ir Jums bus suteikta 20 proc. nuolaida.

4

Mamyčių klubo SIMPATIJŲ PRIZAS 

 Comvita maitinamasis kūno losjonas 200 ml

losjonas