Sveika odele pasitinkam rudenį

Sveika odele pasitinkam rudenį

30. Oct 2014, 14:49 pypse pypse

 Pirmą kartą apie aliejų ir kūdikių odelę išgirdau dar tuomet, kai kūdikiu mūsų namuose net nekvepėjo...

Poliklinikos koridoriuje išgirdau kaip kūdikių masažuotoja vienai mamytei pasakė, kad populiarios firmos kūdikių aliejukas, kuriuo prekiaujama kiekviename prekybos centre, tinkamas tik tėveliams kulnims minkštinti, bet ne jautriai kūdikio odeliai.

Praėjus metams ir mūsų namuose atsirado kūdikio kvapas. O su juo ir atsakomybė renkant mažyliui tai, kas geriausia.  Į namus grįžusį mažylį aplankiusi gydytoja rekomendavo kūdikį maudyti vandenyje su lašeliu migdolo aliejaus. Ir aš vėl prisiminiau  tai, ką buvau kažkada girdėjusi apie aliejus ir kulnis.

Renkamės atsakingai. Ar ne taip rašiau ankstėliau. Pastudijavau sudėtį vaikams skirtų aliejukų populiariuose PC... radau silikono, ir visokių kitokių sudėčių. Paskaičiau kas per daiktas tas migdolų aliejus ir pasakiau TAIP TAIP TAIP.

Migdolinės vonios.

Migdolų aliejaus sudėtyje yra vitamino E, kuris yra natūralus antioksidantas, šalina uždegiminius procesus. Vitaminas F skatina plaukų augimą, suteikia elastingumą ir blizgesį. Odai suteikia sveiką ir gražią spalvą, maitina, drėkina, ramina, minkština, apsaugo.

Migdolų aliejus yra riebus, tačiau tinka visiems odos tipams, ypač kūdikių.  Taip paruošta vonelė nuprausia odelę be jokio muilo, taip pat išplauna plaukučius ir jie tikrai nebūna riebaluoti.

Aliejus taip pat ir prausia, masažuojant juo padeda iš odos pašalinti visus nešvarumus.

Tokios migdolinės vonios mažylio odelę apgaubia švelnia plėvele, apsaugo nuo sudirginimo. Sveika oda  mažiau reaguoja ir į oro permainas. 

3 minučių taisyklė.

Dar viena svarbi maudynių taisyklė, kurią išgirdau Mamyčių klubo laidoje ir ja visuomet vadovaujuosi. Odelę palepinti reikia per 3 minutes nuo maudynių. Taigi, jei vaikutis nemaudomas, o tik nuprausiamas po vandens srove, jo odelę galima palepinti tuo pačiu migdolų aliejumi, švelniai įmasažuojant į odelę. Taip pat ir skruostelius.

Šalčiai ir kremas.

Kita svarbi taisyklė, kuria vadovaujuosi: kremu nuo šalčio skruostukus palepinti  reikia gerą pusvalandį iki išėjimo į lauką, kitu atveju geriau jau jokio kremo, nes patepus prieš pat išėjimą jis tik dar labiau trauks šaltį.

Kūdikio kraitelis ir dovanos.

Ruošiant kūdikio kraitelį, kai išsirenkama vežimėlis ir surenkama lovytė, į vonios lentynėlę pasistatykite ir migdolų aliejaus. Ruošiasi aplankyti draugai, gimus leliukui, per krikštynas klausia, ko „norėtų“ jūsų kūdikis?  Drąsiai prašiau kokybiško, nerafinuoto migdolų aliejaus.

Pasilepinimas.

Mano, mamos, rankos - mylinčios, bet gimus vaikučiui buvo gana šiurkščios. Laukimo metu gal būt stigo vitaminų, hormonų pokyčiai, dažnas rankų prausimas ypač veikė rankų odą.  O ir dideliems pasilepinimams ne visada randasi jėgų ir laiko. Sušildyti aliejuką galima pirmiausia pamasažuojant savo rankas.  O suskilinėjusiems kulnims dabar irgi renkuosi tik natūralų aliejų.

Nemačiau sudirgintos kūdikio odelės, neturiu ir neteko naudoti kremukų nuo iššutimų. Sveika odele nebaisu pasitikti ir rudens žvarbų.

20141030144831-61111.jpg

20141030144909-28758.jpg

pypse pypse 30. Oct 2014, 20:15

kaip minėjau užsiprašiau dovanų😀 ir gavau per krikštynas. Bet pati esu pirkusi internetu iš kažkokios parduotuvės prekiaujančios aliejais

30. Oct 2014, 18:38

O tą aliejuką perki tiesiog pc ar kažkur specialioje krautuvėlėje? Pagrindinė foto - NUOSTABI!!!