Sveika šypsena prasideda nuo pirmojo dantuko! + "Jordan" dantų pastos TESTAVIMAS

Sveika šypsena prasideda nuo pirmojo dantuko! + "Jordan" dantų pastos TESTAVIMAS

04. Apr 2017, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pradėjus dygti pirmiesiems vaiko dantukams, tėvams iškyla nemažai klausimų, susijusių su vaiko burnos priežiūra. Rasti atsakymus nėra lengva, nes informacijos labai daug. Kokiomis taisyklėmis reikėtų vadovautis, prižiūrint vaiko dantukus?

Burnos priežiūra dar neišdygus dantukams

Dauguma tėvų neskiria pakankamai dėmesio vaiko burnos priežiūrai, kol neišdygsta pirmasis dantukus. Tai nėra gerai. Burnos ertmėje kasdien kaupiasi bakterijos, tad reikėtų dantenas (ypač prieš miegą, kai seilėtekis sumažėja ir terpė bakterijoms tampa palankesnė) valyti specialia servetėle. Kūdikis apsipras su nauju pojūčiu burnoje, tad vėliau perėjimas prie valymosi šepetėliu bus natūralus, o jūs pamasažuosite dantenas ir kursite sveiką, švarią aplinką pirmiesiems dantukams dygti.

Gydytojas odontologas – jūsų draugas

Pirmieji dantukai paprastai pradeda dygti apie šeštą mėnesį. Tuomet dantenos paburksta, patinsta ir parausta, smarkiai padidėja seilėtekis. Vaikas dažnai tampa irzlus, prasčiau miega. Skausmingiausias būna pirmųjų dantukų dygimas, o dygstantys krūminiai dantys retai sukelia skausmą. 

Dantukų gydymo procesą turi stebėti ir gydytojas odontologas. Verta apsilankyti pas gydytoją, vos išdygus pirmajam dantukui, kad būtų pildoma dantukų dygimo istorija, vaikas susipažintų su odontologu. Tokia patirtis vėliau nekels neigiamų asociacijų su odontologo kabinetu. Dažnai tėveliai daro klaidą, vaiką vesdami pas odontologą tik tuomet, kai dantukai genda ar juos skauda. Burnos priežiūra reikėtų susirūpinti daug anksčiau. Taip pat būtina apsilankyti pas odontologą, jeigu iki trejų metų neišdygo visi 20 pieninių dantų. 

Tinkamai parinktos priemonės – sveikos šypsenos pagrindas

Vaikų dantų emalis yra dvigubai plonesnis nei suaugusiųjų, todėl nenuvalytos apnašos ir jose besikaupiančios bakterijos daug greičiau sukelia dantų ėduonį. Svarbu jau pirmąjį dantuką valyti kasdien – ryte ir vakare. Taip ne tik pasirūpinsite tinkama burnos higiena, bet ir ugdysite gerą dantų priežiūros įprotį. 

Būtinai rinkitės minkštą dantų šepetėlį. Kieti dantų šepetėliai netinka vaikų dantų emaliui, nes gali jį pažeisti. Vaikiški dantų šepetėliai dažnai turi kramtukus, padedančius malšinti dantukų dygimo skausmą ir „susidraugauti“ su šepetėliu. 

Vaikams netinka suaugusiųjų naudojama dantų pasta, todėl reikia rinktis tokią, kuri sukurta specialiai vaikams ir švelniai valo dantų emalį. Odontologai rekomenduoja rinktis pastą, kurios sudėtyje yra fluorido, stiprinančio dantų emalį, skatinančio dantų remineralizaciją ir saugančio nuo ėduonies. Rinkitės gelinės konsistencijos pastas, nes jos švelnesnės plonam vaikų dantų emaliui.

Kai išdygsta visi dantukai, verta pradėti vaiką pratinti ir prie dantų siūlo, padedančio išvalyti tarpdančiuose susikaupusius nešvarumus. Kad būtų patogiau, galite rinktis siūlus su laikikliu – taip bus lengviau pasiekti galinius tarpdančius. 

Svarbiausia ugdyti kasdienius įpročius 

Tinkama burnos priežiūra leis džiaugtis sveika šypsena. Nuo mažų dienų pradėję pratinti vaiką prie burnos priežiūros rutinos, išvengsite ne tik dantų ėduonies, bet ir išugdysite tinkamus dantų priežiūros įpročius. 

KVIEČIAME JUS KARTU SU VAIKUČIAIS DALYVAUTI "JORDAN" DANTŲ PASTOS TESTAVIME!

20170403152312-92661.jpg

  • Vaikiška dantų pasta JORDAN padeda apsaugoti vaikų dantukus nuo ėduonies, stirpina jų emalį. 
  • Vaikiška dantų pasta JORDAN užtikrina švelnų vaikų dantukų valymą, nepažeisdamam emalio. 
  • Sudėtyje nėra SLS, parabenų! 
  • Dantis reikia valyti du kartus per dieną, prižiūrint tėvams. 
  • JORDAN vaikiškos dantų pastos sudėtyje yra natrio fluorido. 

20170403152242-53850.jpg

Vaikams iki 6 metų naudokite žirnio dydžio kiekį, stebėkite, kad nenurytų. Jeigu vartojami produktai, kurių sudėtyje yra fluorido, pasitarkite su odontologu arba savo gydytoju. 

TESTAVIME DALYVAUS 10 MAMŲ SU VAIKUČIAIS!

Komentaruose parašykite:

-kodėl norite dalyvauti JORDAN dantų pastos testavime?

-koks vaiko amžius?

-ar esate anksčiau jas išbandę?

-ar esat pasiryžusios per savaitę parašyti išsamų atsiliepimą su nuotraukomis (be klaidų, t.y. su visoms nosinėmis ir taškais :)

Testavimo dalyves skelbsime balandžio 7 d.

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 06. Apr 2017, 07:45

Kokios nuotaikingos paatos!! Būtų smagu sudalyvauti testavime, nes Jaunius Ąžuolas (2.2) galų gale pradeda savarankiškai valytis dantukus (ne tik žaisti, bet ir valyti). Dabar siekiame išmokyti gerai išsivalyti dantukus, o tam reikia daug kūrybiškų sprendimų, padakų kūrimųbir pan. O tokios spalvingos pastos tikrai padėtų! Kol kas nesame mėginę Jordan produktų, tad būtų įdomu palyginti su dabartine pasta 😀 O iliustruotą atsiliepimą žinoma prižadu! 😀

Raudona braškė Raudona braškė 05. Apr 2017, 13:21

Labai labai norėčiau dalyvauti šiame testavime, kadangi šiuo metu ši tema ypač aktuali namuose.
Sūnui 3 metukai ir stengiamės išugdyti poreikį valytis dantukus noriai, o ne todėl kad mama ar tėtis liepė.
Jordan produkcijos dar nesam bandę. Matau, kad tokios linksmos pakuotės tikrai nepaliktų abejingos mažos širdelės ir tas poreikis valytis dantukus būtų tik dar didesnis.
Pasižadam testuoti, bandyti ir "pripozuoti" bandymų fotosesijai 😀

kristuliuuxx kristuliuuxx 05. Apr 2017, 10:43

Testuoti būtų įdomu 6 metų Arnui 😀 Kadangi jis jau didelis vyras, dantis valosi pats, viskas būtų gerai, bet sunku surasti dantų pastą, kurios skonis, negriaužtų burnos ertmės ir nesukeltų nemalonių pojūčių valantis dantis. Būtent šios JORDAN firmos dantų pastos nesame bandę, tad esame pasiryžę išbandyti ir pasidalinti įspūdžiais 😀

irmantaite irmantaite 05. Apr 2017, 00:33

Testavime dalyvautų 4 metukų Mantas. Dantukus jau pripratinom valytis noriai, tik kad ''įsikando'' vieną pastą ir kitų nelabai pripažįsta. Aš manau kad ne tik dantų šepetėlius, bet ir pastas karts nuo karto reikia keisti. JORDAN šepetėlius esame naudoję, dantų pastos Mantas kol kas nebandė. 6 m. brolis naudojo ir jam tiko, manau patiktų ir mažajam.
Atsiliepimą su nuotraukomis tikrai paruoštume.

jaldija jaldija 04. Apr 2017, 23:05

Norėtume dalyvauti testavime, nes tiesiog tik išbandęs gali pasakyti tinka tas produktas ar ne, geras jis mums ar ne.
Nors vaikas ir nemažas žaismingi įpakavimai visada mielesni ir patrauklesni. Tokį ir naudoti smagiau.
Jordan pastos nesame bandę, mielai išbandytume ir parašytume atsiliepimą.
Sūnui 10 metų.

RenataŪselienė RenataŪselienė 04. Apr 2017, 16:54

Norėtume išmėginti šias pastas. Turime du vaikus, dukrytei 3 metukai, sūnui 6. Abiem dantukų valymas- neginčyjamas dalykas rytą ir vakarą. Ačiū Dievui sunkumų pratinti nebuvo, bet rasti tinkamą ir vaikam patinkančią dantų pastą- iššūkis mums tėveliams. Labai norėtume išmėginti, nes JOrdan dar nemėginome, o gal ji bus ta Nr. 1 mūsų vaikų kasdienybėje?

LePukuota LePukuota 04. Apr 2017, 16:08

Mano abu vaikučiai sudalyvautų testavime! Šios firmos esam bandę ir mylim šepetėlius, o dantų pastos dar neteko naudoti. Elijui 10 mėn., bet jau turi 8 dantis, dar 4 pakeliui, o Amelijai 4.5 metų. 😀

Solveiga25 Solveiga25 04. Apr 2017, 15:03

Matukas (2 m. 4 mėn.) nori dalyvauti Jordan dantukų pastos testavime. Kadangi dar neatradom mėgstamos dantų pastos, būtų puiku išbandyti naujieną su gražiais paveiksliukais. Gal patrauks mūsų berniuko dėmesį ir dantukų valymas bus smagesnis. Kol kas esame bandę tik Jordan dantų šepetėlį, tad būtų puiku išbandyti ir dantų pastą.

Vytulka Vytulka 04. Apr 2017, 14:15

Norime dalyvauti, nes kol kas esame išbandę tik vienos rūšies pastą, kurią galima nuryti. Kaip tik planavome mokyti, kad pastą reikia išspjauti, išskalavus burnytę, tad norisi išbandyti ir kitus dantų pastų variantus. Be to, kaupiasi apnašos ant dantukų, galbūt ši pasta padės jas įveikti. Vaikui 2.2 m.

 ♡saldžioji braškytė♡ ♡saldžioji braškytė♡ 04. Apr 2017, 13:07

Norime dalyvauti,nes dar nei karto nebandeme jokios dantuku pastos .Jau tik nesenei pagalvojome kad valysime dantukus jau.,Nes iki visai nesenei dar vaikas nenorejo draugauti su dantuku sepetuku,tad vel bandysime,...Nes grazus paveiksliukai ,nedidele tutele galbut pritrauks vaika.. ir skonis galbut bus pritraukiantis... Amzius 1.7m tad tirkai pats laiakas lauztis i prieki .. 😀 Nesame bande bet esame pasiryze testuoti ! 😀

JurgaMi JurgaMi 04. Apr 2017, 11:29

Mūsų mažius jau turi 8 dantukus, kuriuos labai nenoriai leidžia valyti ☹ Juos valome dar be pastos, nes zuikis dar nemoka skalauti burnytės (nors spjaudosi jau puikiai).
Didžioji jau keli mėnesiai dantis valosi savarankiškai, labai stengiasi laikytis visų dantų valymo rekomendacijų, todėl labai supyksta, jei aš ar tėtis norime jai padėti 😉

Gintarep Gintarep 04. Apr 2017, 09:42

Noriu, nes vaikas gal noriau valysis dantukus, nes jie simbolizuoja kelione (norim su akinukais). Anksciau esame bande, skirtus mazesniems vaikuciams, tai butu idomu palyginti kuo jos skiriasi.