Sveikas Velykų tortas

Sveikas Velykų tortas

18. Mar 2013, 00:00

 

Kaip smagu, kad artėja Velykos, o kokios Velykos be skanaus torto!? O jeigu dar tai ir sveikuoliškas tortas? Skanumėlis!

 

Ir tikrai niekas neastpės, kad šio torto pagrindas - morkos.

Biskvitams:

300 g miltų

2 arb.š. kepimo miltelių

2 arb.š. sodos

2 arb.š. cinamono

žiupsnelis  druskos

650 g mokrų 

100 g lazdyno riešutų

100 g anakardžio riešutų

100 g kokoso drožlių

200 g rudojo cukraus

200 g saulėgrąžų aliejaus

4 kiaušiniai

Kremui:

650  g varškės

100 g cukraus pudros

3 šaukštai morkų sirupo (galima ir nedėti)

400 g grietinėlės, plakamosios (36% rieb.)

citrinos sulčių pagal skonį

 

Įkaitintinam orkaitę iki 160 C temperatūros. Viename dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Sutarkuojame smulkesne nei burokine tarka morkas. Kitame dubenyje sumaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles. Trečiame dubenyje aliejų gerai  išplakti su cukrumi iki vientisos masės.

 

Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant  Į aliejaus plakinį įmaišyti miltų mišinį. Maišom tol, kol nelieka sausų miltų. Paskiausiai į tešlą įmaišyti morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.

 

Paruoštą biskvitų tešlą padalinti lygiai į tris dalis ir kepti apie 40 minučių. Jeigu turite tris kepimo formas, kepkite visus tris i6 karto, aš neturėjau, tad kepiau kiekvieną biskvitą atskirai, vis patikrindama mediniu pagaliuku, ar iškepę. Iškepusius biskvitus atvėsiname.

Laikas ruošti kremą: varškę gerai pertriname tol, kol visiškai neliks gumuliukų. Pertrintą varškę išplakti su cukraus pudra ir įpilti morkų sirupo (jeigu neturite, gali įdėti šaukštą romo, ar vanilinės esencijos).

 

Atskirame inde išplakame gerai grietinėlę iki standžių putų.. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į varškės masę. Pagardiname citrinos sultimis.

 

Laikas pertepti tortą: ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėti vieną biskvitą. Jį aptepti trečdaliu varškės kremo. Ant kremo viršutine puse į apačią dėti antrą biskvitą ir taip sutepame, ant paskutinio biskvito aptepti likusiu varškės kremu ir puošti riešutais, mėtomis. Kaip jūs mėgstate, galite improvizuoti netgi uogomis papuošti.

 

Keletą valandų palaukiam ir skanaus.

 

 

Skanaus skanaus skanaus ir Linksmų Šv. Velykų!

 

Konkursas Velykų belaukiant  nuo kovo 11 iki balandžio 1 -osios. Dalyvauk ir Tu!

Fantastiškus prizus - dovanų čekius - konkursui dovanoja 

www.modidu.lt 

Modidu Facebook

 

Ištikimiausiems Mamyčių klubo lankytojams  "Modi du" dovanoja išskirtinę nuolaidą drabužėliams, apsiperkant www.modidu.lt. Iki kovo 21 d. panaudokite nuolaidos kodą - mamyciuklubas2013 - ir Jums bus suteikta 20 proc. nuolaida.

4

Mamyčių klubo SIMPATIJŲ PRIZAS 

 Comvita maitinamasis kūno losjonas 200 ml

losjonas

18. Mar 2013, 19:50

idomesnis receptukas,reiks bandyt 😀

18. Mar 2013, 08:09

grazu😀