Sveiki - aš Jorė

Sveiki - aš Jorė

20. Feb 2014, 21:10

1. Kuo tu vardu ir kiek tau metukų (gal mėnesių)? Papasakok, kaip tėtis su mama tau išrinko vardą - ar tai buvo lengva, sunku, kokie buvo variantai, kodėl galiausiai pasirinko šį vardelį? Ar tai įvyko dar kai tavęs laukėsi, ar jau tau gimus?

Mano vardas Jorė. Kovo 27 d. bus didysis PIRMASIS mano gimtadienis. Su mano vardo rinkimu tėveliam teko ilgai pavargti.. Visą mėnesį vadino mažute..saulyte..lėlyte..  Jau maniau, kad kito ir neturėsiu, bet pagaliau apsisprendė - gavau labai gražų, lietuvišką vardą - Jorė. Gimiau pavasarį, o vardas Jorė reiškia "pavasario žaluma"..taikliai čia tėveliai sugalvojo..

2. Kokiame nėštumo laikotarpyje tu gimei, kokiame mieste ir gimdymo namuose?

Kaip tėvelis juokauja, gimiau 1,5 val anksčiau, nei gydytoja numatė. Terminas buvo kovo 28 d, o gimiau kovo 27 d. 22:25 val. Esu klaipėdietė :)

3. Kuo vardu tavo mama ir tėtis? Ar jie patenkinti savo vardais, kuriuos jiems davė jų tėvai, o gal norėjo juos pakeisti?

Mano tėveliai - Inga ir Dovas. Tėveliai vardais patenkinti, tik mamytė guodėsi, kad dažnai tenka atsisukti gatvėje išgirdus savo vardą ir suprasti, kad šaukia visai ne ją.. Matyt daugeliui mamyčių tais laikais patiko vardas Inga.. :)

4. Berniukas ar mergaitė? Gal tėveliai sakė tau, ko visgi labiau laukė ir kokia buvo jų pirmoji reakcija, kai paaiškėjo, kad bus MERGAITĖ?

Turiu vyrenį broliuką, tad manęs visi labai laukė. Dar tada kai niekam nesirodžiau kas esu, broliukas visiem pasakojo, kad turės sesę.. Ir iš kur jis tiek daug žino?..Gal kad vyresnis...daugiau patyręs..

5. Ar tėvai įsivaizdavo, kaip augins ir auklės tave - savo mergaitę? Ar tai atrodė sunku, o gal priešingai - labai paprasta?

Mano tėveliai jau su patirtim (pasipraktikavo ant brolio), tad mane augint jiems nepasirodė sudėtinga. Ir tėvelis jau daug drąsesnis nei broliuką augindamas. Tik sako, kad ragiukų pas mane daugiau..hm..ir iš kur tie ragiukai?.. Bet juk aš avytė pagal zodiaką..gal dėl to?..

6. Berniukų ir mergaičių priežiūra skiriasi. Kaip su tuo susitvarkė tavo tėvai, ar nekilo jokių problemų?

Tėveliai sako, kad skiriasi tik vonios procedūros..nors ir tos ne itin smarkiai. ..ir vėl kažkodėl tuos ragiukus mini.. Negi brolis jų neturi? Reiks patikrint.

7. Kokios spalvos vežimėlį pirko tėveliai - neutralų ar "mergaitišką"? Kiek tai buvo svarbu?

Mano karieta "mandros" baklažanų spalvos. Nevalgiau dar baklažano, nežinau ar skanus, bet spalva tikrai graži.. Mamytė sako, kad neutralios spalvos bus lengviau parduot. O tai kuo aš važinėsiu jei mano karietą parduos?..

8. Ar tėvai laikosi principo: berniukams - mėlyna, mergaitėms - rožinė spalva? Kokios spalvos rūbelių turi daugiau? O gal turi ir rožinių, ir melsvų ir kt. spalvų?

Kol manęs neturėjo, mamytė vis juokdavosi iš kitų mamyčių, kad jų mergytės visos rožinės..bet močiučių dėka..aš taip pat dažniausiai esu rožinė. Gal ir visai nieko - tokia maža princese jaučiuosi :)

9. Ar turi tipinius, mergaitiškus žaislus? Parodyk ir papasakok, su kokiais ypač mėgsti žaisti. O gal turi ką nors iš "berniukiškų" žaisliukų? (mašinos, pistoletai ir pan.) Jei neturi - kodėl, jei taip - parodyk ir juos.

Turiu didelį brolio žaislų palikimą. Patikėkit..ko tik ten nėra (o ko yra...) Kaladėlių "gyvas velnias" (brolis pas mane konstruktorius), grojantys kompiuteriai, minkštos mašinytės (kietų ir mažų kažkodėl neduoda - nors mačiau brolis daug jų turi).. Lėlių dar neturiu, nes labai knieti plaukų paragauti..mama neleidžia :( Nuo brolio net "puponautizmu" buvau užsikrėtusi..

20140226181705-70600.jpg 

10. Suaugusieji mano, kad draugystės kaip tokios tarp vyrų ir moterų nebūna. Bet vaikystėje viskas juk kitaip. Ar turi draugų tarp berniukų? Ar daug turi, kaip dažnai matotės, ką žaidžiate kartu ir pan.?

Geriausias mano draugas – brolis. Smagu kai mane pajuokina. Tada mama sako, kad pilni namai gražiausios muzikos – mūsų  juoko.  Mėgstu kartais brolį už plaukų papešti..čia matyt jau mano “gyvatiškas” bruožas.. negaliu atsispirt

11. Ar turi sesutę/broliuką? Jei taip - kuo jie vardu, kiek metų? Paklausk tėvelių, kokių skirtumų jie pastebėjo augindami sūnelį ir dukrytę, o gal jie patys turi brolių ir seserų?

Savo broliuką jau pristačiau, tik pamiršau pasakyt, kad jo vardas Faustas, jam 6 metai. Sakė jis irgi ilgai vardo neturėjo, užtat jo vardas reiškia “laimingas”..gal todėl jis nuolat toks linksmas?.. Mamytė turi du brolius, tėvelis vieną. Labai laukiu pagausėjančio savo pusseserių ir pusbrolių būrio.

20140226181727-70436.jpg

12. Paklausk tėvelių, kokie buvo jų santykiai su tėvais - gal kartu gamindavo valgyti, eidavo pasivaikščioti, žaidė šachmatais ir kt?

Mamytė prisimena, kaip su savo tėveliu mokėsi minti dviratį ir daug kartų griuvo.. sakė po to labai kelius skaudėjo.. Tikiuosi man pavyks geriau nei mamytei ir griūti neteks. Tėvelio smagiausi prisiminimai iš žiemos linksmybių kaime..ant kalnų..su rogutėmis ir šilta mamytės ruošta arbata.

13. Atsiųsk nuotraukų, kur esi tu ir tavo šeima!

Mano šaunioji šeimynėlė:

20140226181633-54007.jpg

 20140221191155-71673.jpg

20. Feb 2014, 22:31

Apie tuos ragiukus gražiai sugalvota 😀

20. Feb 2014, 21:13

Mama truputį susipykusi su kompiuteriu,tad pora nuotraukų "pabėgo" 😀