Tepaluotos striukės "gelbėjimo" istorija

Tepaluotos striukės "gelbėjimo" istorija

08. Oct 2012, 08:30 pypse pypse

Noriu pasidalinti Marko striukutės gelbėjimo istorija.

 

Kartą svečiavomės pas giminaičius. Aplink vyksta naujų namų statybos ir visas jų kiemas pristatytas didelių ir mažų traktorių. Ne kartą esu minėjusi, kad būtent traktoriai - mano sūnelio silpnoji vieta.

 

Ir kol aš supausi sūpynėse, mažius apžiūrinėjo didžiulį traktorių. O tas didžiulis traktorius turėjo didžiulį kaušą, didžiulius varžtus, kurie didžiuliais sluoksniais buvo ištepti tepalu. Kai po akimirkos pamačiau savo sūnų, jis buvo nuo galvos iki kojų tepaluotas. O naują striukytę apsirengė pirmą kartą...

 

Iš karto puoliau valyti. Pirmiausia skudurėliu bandžiau nuimti tepalų košę, bet bevalydama tik išterliojau dar labiau. Tuomet išbandžiau dėmių valiklį, darbininkų rankų plovimo pastą. Ir rezultato jokio. Striukė - vienas didžiulis tepalo sluoksnis.

 

Sukišau striukę į maišą ir optimistiškai pabandžiau sureaguoti: "ai, čia tik striukė", nors kainavo tikrai nemažai, kokybiška, nepralaidi vėjui, kvėpuojanti medžiaga...

 

Kai grįžome namo, tėtis darbavosi garaže. Mažiukas iškart pasiskundė, kas atsitiko jo striukei. Mūsų tėtis nepasakė nieko, tik nuo lentynos paėmė kažkokį purškiklį raudonu kamšteliu, ir atkišęs purkštuvą ėmė purkšti į tepalo dėmes. Tepalas nyko akyse. Nei dėmelės. Ir striukės audinys nesugadintas.  

 

Iškart pagalvojau: ei, kodėl nenufotografavau, kaip atrodė prieš ir po, niekas nepatikės...Ir kokia gera reklama būtų Wurth industriniam valikliui.

 

Internete paieškojau daugiau apie šią priemonę: Tai universalus valiklis, tinkantis ir buityje.  Malonaus kvapo, nedirgina rankų odos. Sudėtyje nėra acetono, silikono ir AOX (organinių chloro junginių).

 

Tinka valyti: lipdukų, klijų likučius, tepalus, riebalus, vašką, gumos ir silikono liekanas.  Naikina pirštų antspaudus nuo paviršių.

Tad nuotraukų, kaip išnyko dėmė, aš neturiu, pamačius tas dėmes, nebuvo laiko pagalvoti apie fotografavimą, bet rezultatas stulbinantis. Turėkite omenyje, kad kartais galima išgelbėti ir, atrodo, beviltiškai sugadintą daiktą.

Sėkmės.

Projektas "KLEENEX Mama"

Antroji užduotis: Papasakok, kaip naikini įvairias dėmes

iki spalio 11 d.