Testuojam: "Clementoni" meškiukas Tutis kviečia apsikabinti

Testuojam: "Clementoni" meškiukas Tutis kviečia apsikabinti

13. Dec 2018, 07:30 Emama Emama

„Aš Tutis, meškutis, aš mėgstu labai medutį, norėčiau tau priminti, kaip smagu apsikabinti“, - jau kelias dienas skamba vaikiška dainelė namuose.

20181213131705-78175.jpg

Išbandyti „Clementoni“ meškiuką Tutį nutariau spontaniškai – tai mano pirmasis bandymas ką nors bandyti. Pirma mintis buvo: „O, koks fainas, bus sūneliui džiaugsmo“. Mat sūneliui, kuriam dabar vos aštuoni mėnesiai, labai patinka viskas, kas juda, dainuoja, šviečia ar groja.

Namuose yra panašus kito gamintojo žaislas, bet jis – sesės. O beveik trimetė itin saugo nuo brolio viską, kas yra jos, tik rimtų derybų keliu mažasis gauna pažaisti jos žaislais. Žinoma, ir visada tuomet – kai sesuo darželyje (tik jai nesakykite).

Taigi, Tutis į mūsų namus atkeliavo greitai ir patogiai, neišeinant iš namų. Ir dar neišpakuotas buvo pabandytas – priropota iškart, net neįjungus, o ištraukti iš dėžės buvo iššūkis, nes vyko jo didenybė protestas, kuris, jei aštuonių mėnesių kūdikis mokėtų kalbėti – galėtų skambėti maždaug „Mama, atiduok, ta dėžė labai skani ir patogi graužti”.

20181213131756-51205.jpg

Ištraukus apsauginę juostelę meškutis prakalbo latviškai. Kažin kodėl pamaniau, kad net tokio amžiaus vaikui tuoj pat reikia perjungti į lietuvių kalbą, todėl čia pat saulaukiau antro protesto. O perjungti šiek tiek užtrukau – kol išspaudinėjau visas rankeles ir kojeles. Hm, nepersijungė. Galiausiai perjungimą radau nugaroje, kur dedami elementai. Uh.

Dabar jis patenkintas ir besišypsantis žiūri į meškutį, pabando graužti ausį ir koją – nelabai. Labiausiai mano kūdikį sudomino mirksinti širdelė, šiek tiek – dainelės (jų, mano nuomone, galėtų būti ir daugiau) ir visiškai nesudomino žaislo kvietimas paploti ar apsikabinti. Tiesą sakant, tokiam mažiukui žaislas buvo įdomus na, daugiausiai 10 minučių. Kitą dieną – vėl kelis kartus po kelias minutes atradus naujų jo „funkcijų“. Aukso vertas minutes, beje, mamai.

20181213131839-50907.jpg

Betgi neskubėkime mesti meškučio per tvorą. Jau patį pirmą vakarą iš darželio grįžusi beveik trimetė nušvito: „Maaaaamyte, čia brolio?! Aš galiu? Jis tikrai  nori pasidalinti su manim, tikrai tikrai!“ Ir net nesulaukusi atsakymo čiupo meškiną.

20181213131856-61664.jpg

Išspaudė visas rankeles ir kojeles, pakartojo žodžius apie spalvotas figūras (parodė jas, nupieštas ant rankos), uoliai vykdė meškiuko komandas paploti ir apsikabinti, nušvito išgirdusi „Aš tave myliu“, susidomėjo skaičiais ir buvo gana abejinga raidėms (matyt, dar ne laikas, nors kelias raides jau puikiai žino). Bet iš esmės iš veido mimikos atrodė, kad jai į glėbį nusileido ne žaislas, o tona laimės. Tos tikros krykštaujančios vaikiškos laimės!

20181213132057-86080.jpg

Žaislas būtinai turėjo miegoti kartu su ja, buvo minkomas ir grojamas tol, kol tikrai atėjo laikas  miegoti. Išgyvenome dramą (nes gana garsiai kalbantis meškiukas niekaip nepadės užmigti, o  metas jau vėlus), bet galiausiai sutarėme išjungti ir ryte vėl įjungti. Nuo pat ryto Tutis vėl buvo myluojamas, bučiuojamas ir džiaugėsi mažų rankelių apkabinimais.

20181213131938-19337.jpg

Mažajam, beje, kitą dieną žaislas irgi pasirodė kur kas įdomesnis, nei pirmąkart. Mat buvo atrasta, kad dėtis į burną patogu ne tik ausį, bet ir nosį bei, bene labiausiai – etiketę! Dėmesį traukė ir mirksinti širdelė. 

20181213132016-90029.jpg

Dabar šiek tiek informacijos iš suaugusiojo pozicijų. Žaislas ryškus, gražus ir tikrai patraukiantis akį. Spalviškai tinka tiek berniukui, tiek mergaitei. Malonus liesti. Ausytės – su iškilusiais burbuliukais, vis įdomiau pirščiukams. Dainelių lyg ir norėtųsi dar bent kelių, bet tos, kurios yra, smagios. Meškučio balsas – aiškus ir „užtikrintas“. Juokas, bent jau mums su vyru, šiek tiek dirbtinis.

Įdomiausias meškutis Tutis vis dėlto, manau, vyresniems vaikams – dvejų ar trejų metų, kai jie jau supranta, ką šis sako ir ko prašo (paploti, paaiškina raides, skaičius, formas ir spalvas.). Na, bent jau mūsų beveik trimetei, kuri žino formas ir spalvas, moka suskaičiuoti iki šešių ir mielai įsitraukia į meškio siūlomas atrakcijas) keletą vakarų jis buvo nepamainomas. Taigi, jei toks patenka į kūdikio rankas – bus jam įdomus ilgai (tik kartais reikės jį paslėpti, kad po kurio laiko taptų vėl įdomus).

20181213132128-68486.jpg

Jei dar neturėjote – rekomenduoju. Vien ką reiškia tos kelios laisvos minutės mamai..., kai vaiku  užsiima žaislas.