Tėvelio ir naujagimio ryšys

Tėvelio ir naujagimio ryšys

28. Jul 2011, 00:00

Dažnai būsimos mamos baiminasi ir svarsto, kokie gi santykiai susiklostys tarp kūdikio ir naujai iškepto tėvelio. Mažylis toks trapus, o tėtis štai koks didelis ir stiprus: o jei išmes ar per stipriai suspaus...?

 

Būtent šios baimės neduoda mamytei visiškai patikėti kūdikio tėveliui. Neleidžia susipažinti, o po to guodžiasi, kad vyras nepakankamai suteikia dėmesio mažyliui.

 

Bet kaip gi tėčiui suteikti tą dėmesį, jei jam leidžiama tik žiūrėti į kūdikį, kartais panešioti? Kai vaikutis paaugs, norėsite, kad tėtis daugiau praleistų laiko su mažyliu, tačiau jie abu tam nebus pasiruošę...vis dėl tos baimės.

 

Mielosios, nebijokite tėčiams duoti palaikyti kuo dažniau kūdikėlį. Mažylis pakankamai stiprus ir nė plaukas nuo jo galvos nenukris, kai tėtis jį laikys :)

 

Juk jūs gi žinote, kad po Cezario pjūvio operacijos gydytojai nebijo kūdikio palikti tėčiui, kol jūs atsigausite po narkozės. Taigi, tėčiais galima pasitikėti. Net jei ir pradžioje jums bus baisu, ateityje jums bus garantuotos kelios laisvos valandos sau - kaip dovana už pasitikėjimą.

 

Žiūrėdami į vyrą ir kūdikį būkite laimingos ir jūsų šeima taps stipresnė.

 
O tavo mažylio tėtis ar dažnai jį ima ant rankų?


 

28. Jul 2011, 14:00

Mūsų tėtis pats pirmas paėmė ant rankų, pakeitė sauskelnes ir dar mane mokė 😀 šiaip yra labai mylintis dukrytę, drąsus, tai ir numaudė galima sakyti jis pirmą kartą, aš tik asistavau 😀 ir dabar, kai reikia, pilnai mažyte pasirūpina ir ant puoduko pasodina, košes išverda, pamaitina, tik kad dukrytei tėčio nelabai reikia, kai yra mama 😀 kai manęs nėra jie geriausi draugai 😀

28. Jul 2011, 13:51

aha man ir grazu kai vaikas ant teciaus krutines miega😀

28. Jul 2011, 13:25

ėmė, ima ir tikiuosi ims 😀 labai gražiai abu vaikai miegodavo pas tėtį ant krūtinės 🎉

28. Jul 2011, 11:46

o maniskis nerode per daug demesio kad pampersiuka pakeistu ar ka... bet kai namie nebudavau tai pakeisdavo

28. Jul 2011, 11:25

zinoma,kokia cia turi buti baime,lygiai toks pat asmuo,kaip ir mama.Tik mamos pacios neivertina tetuku ir daro viska uz juos.

28. Jul 2011, 10:36

Niekada nebijojau palikti vaiko teciui,nes nuo gimimo sugeba pasirupinti vaiku lygiai taip pat kaip ir as.. tiesa gal ne taip greitai pakeicia sauskelnes,gal krasteliai kartais ne vietoje,kartais reikia si ta priminti,bet juk svarbiausia,kad stengiasi ir nori 👍 😀 Beje nors ir nedare man cezario,bet narkoze gavau,tad iki kol atsigavau mb dziaugesi dukryte,kuria is personalo sunkiai,bet issireikalavo 😃,pabundu,o jis stovi su mazyte ant ranku ,taip meiliai ziuri ir kad pasakoja kazka jai😀 grazesnio vaizdo ir negalejau tiketis 😇