Tikslą pasiekėme! Valio!

Tikslą pasiekėme! Valio!

06. Mar 2013, 08:30 motinysteveza motinysteveza

 

Paskutinė savaitė. Mūsų pasiekimai iš tiesų džiuginantys. Visus reikalus praėjusią savaitę Milutė atliko ant puoduko! Net ir didįjį!

 

Net ir iš vėžių neišmušė aplinkos pakeitimas - savaitgalį ir šią savaitę svečiuojamės pas močiutę. Kad ir nesavi namai, drąsiai nenaudoju sauskelnių. Žodžiu, viliuosi, kad krizės mūsų nebeaplankys, nors dar ir labai mažutė mūsų mergaitė.

 

Galima sakyti, kad projekto metu tikslas pasiektas! Ačiū MK “už spyrį” vėl atnaujinti mūsų puoduko reikalus, nes mums tikrai buvo pats tas laikas.

O kokios priemonės mums pagelbėjo?

 

Auginu tik antrą vaiką, bet jaučiuosi atradusi savo motinystės kelią ir supratusi, kad vaikų auginime – kuo paprasčiau, atsipalaidavus, natūraliau, mažiau „pagalbininkų“– tuo viskas geriau seksis.

 

Taigi mums reikėjo:

·        * Sesers pavyzdžio, manau, tai buvo esminis momentas Milutės sėkminguose puoduko reikaluose

·        * Mamos palaikymo, šypsenos ir tik menkų padejavimų (kaip nepatogu valyti, juk reikia tai daryti ant puoduko ir pan.), kai ant grindų atsirasdavo balutės

·         *Kalbėjimo, kalbėjimo, kalbėjimo ir tikėjimo, kad vaikai pajėgūs viską suprasti, jei tik kalbi jų kalba...

 

 

Beje, augindama pirmagimę (juk ji neturėjo pavyzdžio) naudojau lėlę, kurią pagirdžius vandeniu iš tiesų atlikdavo reikalus. Su ta lėle žaisdavome – pagirdydavome ir aš suvaidindavau, kaip ji prašosi, ir ją skubiai nunešdavome iki tualeto.

 

Tos lėlės neišsaugojome, bet ir Milutei neprireikė.

 

O dovanotos sauskelnės - kelnaitės Huggies® Pull-Ups® pravers einant į lauką, miegelio metu, pas gydytojus ar kur kitur, kur būtų labai nepatogu, jei nutiktų bėdelė. 

 

KETVIRTOJI SAVAITĖ

 

Šią savaitę papasakok apie pagalbines priemones, kurios padeda pratintis ir susidraugauti su puoduku, pavyzdžiui, sauskelnės-kelnaitės Huggies® Pull Ups®, dainos, knygutės, paveikslėliai, užlipdyti ant sienos, kur stovi puodukas, gal kalendorius, kuriame žymite apie mažylio pasiekimus ar nepasisekimus, ir daugelis kitų būdų, kaip padėti vaikučiui įprasti sėdėti ant puoduko ir ten atlikti visus reikaliukus.

 

Šiame bloge apibendrink patirtį apie tai, kaip per tą mėnesį sekėsi vaikučiui pratintis prie puoduko, padaryk išvadas. Parašyk visus pliusus ir minusus iš savo patirties, ką reikėtų daryti, o ko nelabai – tai padės kitiems tėvams geriau orientuotis šiame nelengvame procese.

 

4

  

 

Mažyliai, sėkmės pratinimosi prie puoduko Mokykloje!

 

20121114105412-36401.jpg

06. Mar 2013, 11:19

saunuole mergyte 👍 🌷

06. Mar 2013, 11:08

Svikinam pasiekus laukto rezultato.

motinysteveza motinysteveza 06. Mar 2013, 09:20

ačiū 😀 džiugu ir mums 😀

06. Mar 2013, 08:50

oi kokia saunuole~!!!!! 😀 labai dziugu!