Tūkstantis ir vienas žaislas

Tūkstantis ir vienas žaislas

07. Dec 2011, 00:00

Namuose per žaislus sunku praeiti? Vaikas nevertina dovanos? Šie patarimai kaip tik jums.

 

Konsultuoja žaislų parduotuvės „Medinis arkliukas“ (www.medinisarkliukas.lt) savininkė Simona Kupetienė:

 

 1. Nepirkite žaislų be progos.

Tegul tai tampa dovana, o ne kasdienine preke. Dovanokite žaislų tik esant progai, o ne bet kada. Būna, kad grįžta tėtis namo ir parneša žaislą. Arba parduotuvėje vaikas užsigeidžia žaislo, ir tėvai, vengdami skandalo, nuperka. Proga turi būti išties svarbi - Kalėdos, gimimo diena ir panašiai. Du, trys kartai per metus tikrai užtenka.

 

2. Pirkite mažiau, bet kokybiškesnių ir tvirtesnių žaislų.

Taip išvengsite kalno nekokybiškų žaislų namuose, nebus poreikio pirkti vaikui „smulkmenėlę“, kuri greitai sulūžta ir nukeliauja į žaislų dėžę.

 

 3. Visuomet galvokite apie žaislo naudą vaikui.

Ryškus, groja, klapsi – tai dar nereiškia, kad žaislas yra geras. Žaislas, kur tereikia paspausti vieną mygtuką ir jis groja, neretai ne lavina, o atvirkščiai, bukina vaiką, daro jį tarsi robotuku. Tokie žaislai gali gadinti klausą, nes jų skleidžiamas garsas ne visada kokybiškas. Nenaudingi vaikui ir itin ryškūs, rėkiančių spalvų žaislai. Pirmaisiais metais vaikui tinkamiausi natūralių spalvų žaislai. Mėlynos, geltonos, žalios, raudonos, rudos.

 

4. Per šventes sudarykite žaislų sąrašą.

Per Kalėdas, gimtadienius, krikštynas pateikite seneliams ir draugams norimų dovanų sąrašą. Geriau pasakykite, ko norite, nors ir atrodo, kad tai nemandagu ar nepatogu. Patikėkite, nepatogu bus tik pirmą kartą. Būna, kad dovanojamą žaislą vaikas jau turi arba gauta dovana kertasi su jūsų šeimos vertybėmis. Todėl atsiklausti, kokio žaislo norėtų vaikas ir sudaryti pageidaujamų sąrašą yra visai sveika.

 

5. Bent kartą per metus atrinkite nenaudojamus žaislus.

Namuose tikrai būna žaislų, su kuriais vaikas nelabai žaidžia. Padovanokite juos tiems, kam jų labiau reikia – vargingiau gyvenantiems, vaikų namų auklėtiniams.  

 

Apskritai kas pora mėnesių žaislus perrūšiuokite- dalį paslėpkite, o seniau padėtus išimkite ir duokite vaikui. Galbūt žaislas, kuriuo jis anksčiau visai nesidomėjo, po kiek laiko jį sudomins.

 

Kokios "žaislų politikos" savo namuose laikaisi Tu?

 

07. Dec 2011, 15:48

Mūsų tokia ir politika, kad perkame tik tai kas matome, kad turi ar turės naudos, kas tikrai mažajai reikalinga ir jai tikrai įdomu 😀 laikas nuo laiko padarau pertvarką, atrūšiuoju kas galbūt jau pavargo nuo naudojimo, tad žaislų kalnų nėra, o kas yra aktyviai naudojama 😀 Matėme, jos norą gaminti, maitinti žaisliukus, juos vynioti, vežioti, todėl iškart buvo aišku, kad Kalėdoms reikia virtuvėlės ir vežimėlio 😀 o daugiau jau pasimokėm, kad pirkti ne tai, kas mums atrodo smagu, o tai kas jai patinka, traukia, tada viskas yra naudojama 😀