Vaikai tarpusavyje pešasi: kaip pasielgti teisingai?

Vaikai tarpusavyje pešasi: kaip pasielgti teisingai?

07. Dec 2016, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vaikai yra vaikai...jei auga šeimoje du ar trys, jie greitai susipeša, kad ir kokie geri būtų :) Ir turbūt pažįstama situacija - drausk nedraudęs ko nors nedaryti, jie vis tiek nepasidalina kuo nors ir pradeda peštis. Kaip teisingai pasielgti tėvams?

Konsultuoja psichologė Vika Aniulienė:

Sveikiname!!! Jūs turite vaikų!!!

Jei bendros tvarkos 3,5 metų pyplį galima pradėti mokinti tvarkos, tai tikrai pusantrų mažylis ta tema nieko nesupras. Ir kadangi mažiausias jau vaikšto, yra žingeidus, domisi aplinka ir daug ką pasiekia, tad vienintelis patarimas - susikelti vertingus daiktus aukščiau.

Distancinio valdymo pulteliai, mobilūs telefonai ir pan. - galima priešintis gamtai, bet tai visų vaikų masalas Nr. 1.

Kalbant apie tarpusavio pykčius, jei tarp vaikų skirtumas - apie dvejus ar daugiau metų, labai tikėtina, kad pykčiai truks tik tam tikrą laiko tarpą. Kol mažiausias vaikas yra toks mažas, kad nelabai supranta bendravimo taisyklių, o didysis toks mažas, kad nesupranta, koks brolis mažas. Laikui bėgant čia įsivyraus tvarka. 

Jei pradedate auklėti, pvz. "negalima skriausti brolio", tai negalima abiem. Tęsėkite duotus pažadus tiek dėl apdovanojimų, tiek dėl bausmių. Būkite kantrūs ir nuoseklūs!

Jei vaikai tarpusavyje mušasi, išskirkit ir pasodinkite atskirose vietose nurimti.