Vaikas krenta ant žemės: psichologės komentaras

Vaikas krenta ant žemės: psichologės komentaras

29. Nov 2012, 09:00

Pasak psichologės, psichoterapeutės Marijos Vaštakės, nėra vieno recepto, kodėl kai kurie vaikai, kai ko nors negauna, krenta ant žemės ir rėkia, tačiau viena aišku - tai yra demonstracinis elgesys ir tuo norima dėmesio.

 

Ignoruokite vaiko isterijas


Jei vaikas krenta ant žemės, jis nori kažko, ko tėvai neduoda. Jei tėvai nuolat patenkins vaiko poreikį, anot psichologės, vaikas elgsis taip visada, kai ko užsinorės, nes jis žinos, kad jo norai tokiu būdu bus patenkinti.

 

Todėl tokias vaiko isterijas reikia ignoruoti ir nekreipti į jas dėmesio. Jei tai vyksta kambaryje, mama gali nusisukti ir užsiimti kuo nors, neišėjusi iš kambario.

 

Sudominkite kokia nors veikla


Gali mama nusisukti ir užsiimti tokia veikla, kuri gali sudominti ir vaiką. Pavyzdžiui, mama gali atidaryti spintelę ir ištraukti iš jos vaiko mėgstamą žaisliuką ar kokią nors dėlionę, kuri sudomintų mažylį. Taip pamažu vaiko dėmesys kryps į žaisliukus ir jis pamirš apie savo isterijas.

 

Jei vaikas griūna ant grindų parduotuvėje, mama taip pat į tai turi nekreipti dėmesio, nueiti ir užsiimti, kas jai reikalinga, žinoma, toli nenutolstant nuo vaiko.

 

Nebarkite rėkiančio vaiko - jis negirdės

 

Būna, kad mamoms gėda dėl vaiko rėkimo ir isterijų, tuomet jos jį bara ar pradeda tenkinti jo poreikius, kad jo isterija liautųsi. Jokiu būdu to nedarykite.

 

Rėkiančio vaiko nereikia barti, nereikia nieko komentuoti, nes vaikas jūsų vis tiek negirdės. Reikia tai tiesiog ignoruoti. Vaikas, pamatęs, kad jūs nekreipiate dėmesio, pats liausis verkęs.

 

Vaikas turi suprasti, kad tokiu elgesiu jis nieko nepasieks ir mama netenkins tokiu būdu jo norų.

 

Ar jūsų mažyliai dažnai isterikuoja griūdami ant žemės? 

30. Nov 2012, 11:01

maniškei du metukai, mes irgi taip darom, tik kad nerėkiam, o krentam ant žemės ir gulim, o jei bandai paket - tada jau pykčiai prasideda, tad stengiuosi nekreipt dėmesio, bet kai lauke taip padaro, kur purvina šlapia ir pan. - nekreipt dėmesio neįmanoma, būtų šilta, tada taip, o kai tokie orai, tai... na bet po truputį išaugdinėjam ir iš šito. prieš tai buvo, kad galvytę daužydavo, bet laikui bėgant išmokom nekreipt dėmesio - baigėsi viskas 😀

29. Nov 2012, 19:47

sūnui 1.5metukų, tai jau prasideda tokie fokusai, bet tik ačiū diev, kad tai darosi namuose. parduotuvėje tai tftftf kolkas nebuvo tokios isterijos. tikiuosi ir nebus.
O yra tekę matyti kai vaikai krenta ant žemės rėkdami, ir kei tėvai nekreipia dėmesio, tada pradeda pagyvenusios moteriškės aiškinti tėvams kaip ir ką reikia daryti, dar vaiką pakalbina, o tada dar didesnė isterija.

29. Nov 2012, 19:42

mano mazasis taip daro tik dar prie visa to su galva duoda i zeme,tai nekreipt demesio kazkaip neina..bet sitaip elgiasi tik namie,darzelyje to nedaro.

29. Nov 2012, 13:27

O taip mano vyresnelis kuriam 3 metai griudavo parduotuvej kaip nepirkdavom ko nors, bet nieko nepasiekdavo, nes as greitai ikeldavau i vezima ir pabardavau ... .bet kokia geda budavo pradeda rekti nesavu balso atrodo kad nezinai kas ten jam atsitiko ziuri visi o jo net nuo zemes atkelti neina atsipalaiduoja visas ir daryk ka nori...😃