Kai vaikas nenori sėdėti autokėdutėje: mamų patarimai

Kai vaikas nenori sėdėti autokėdutėje: mamų patarimai

24. Oct 2017, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Tai, kad vos įsėdus į automobilį privalu užsisegti saugos diržą, žino ne tik suaugę, bet ir vyresnio amžiaus vaikai. Bet ką daryti, kai mažylis klykia vos pasodintas į automobilio kėdutę?
 
Tuo susirūpinusi ne viena mama. Rodos, nieko nekeičia ir spalvingos kėdutės, išpuoštos įvairiais paveikslėliais. Mažylis kategoriškai sako „ne“ ir lipa iš jos.
Kaip elgtis tėveliams, kai jų dvimetis ar trimetis mažylis jau moka net pats atsisegti kėdutės diržą? Gražiai paaiškinti, kad taip negalima, o gal laikyti ant kelių, nors tai nėra saugu kelyje?
Ar susidūrėte su šia problema? Jei taip, kaip ją sprendėte? Pasidalinkite savo patirtimi.

 

Na, didesniam vaikui gali išaiškinti, kad vos įsėdus į automobilį, privalu užsisegti saugos diržą. Bet ką daryti, kai mažylis klykia, vos pasodintas į automobilio kėdutę?

 

Rodos, nieko nekeičia ir spalvingos kėdutės, išpuoštos įvairiais paveikslėliais. Mažylis kategoriškai sako „ne“ ir lipa iš jos.

 

Kaip elgtis tėveliams, kai jų dvimetis ar trimetis mažylis jau moka net pats atsisegti kėdutės diržą? Gražiai paaiškinti, kad taip negalima, o gal laikyti ant kelių, nors tai nėra saugu kelyje?

 

Keli MK mamyčių patarimai ir istorijos:

 

 

Joll:

Jei dukra labai mėgdavo važiuoti automobiliu ir ramiausiai sėdėdavo kėdutėje, tai sūnus nuo pirmų mėnesių jos "nepripažįsta". Tik važiuojant ilgą atstumą (daugiau nei 100 km) užmiega, o šiaip visą laiką nenurimsta vietoje, turiu laikyti ant rankų arba maitinti, kad būtų ramu.

 

Mama:

Mes su kedute irgi labai vargome. Rėkdavo, žviegdavo, nes mama sėdi gale ir neima jos ant rankų. Mūsų visos kelionės ilgos, todėl taikydavome, kai reikia miegoti. Bet sykį draugai patarė pasodinti mažąją į kėdutę, o mamai sėsti į priekį. O kėdutė buvo už mamos sėdynės... taigi ji matydavo tik teti, ir tas kažkaip suveikė. O kai su vienu tėčiu važiuodavo, tai išvis jokių ožių nebūdavo. Palaipsniui taip ir pripratom...

 

jaldija

Apsikraudavome visokiais žaisliukais, seniau matytais, naujų nupirkdavome arba sumeistraudavau iš kokių buities daiktelių, žodžiu, kiekvienai mūsų ilgesnei kelionei pasitelkdavau fantaziją, kad pavyktų sudominti mažąjį keleivį, kol ilgainiui visai noriai pradėjo sėdėti kėdutėje, o pradėjęs šnekėti pats liepdavo sodinti jį į sostą.

 

 

Ar jūs susidūrėte su šia problema? Kaip sprendėte? Pasidalinkite savo patirtimi.

 

 

floryte floryte 24. Oct 2017, 20:36

Kai mažesnė buvo, mūsiškei buvo užėjęs "nesėdėjimo" automobilinėje kėdutėje periodas. Vis norėdavo pas tėtį ant kelių, kai šis vairuodavo. Elgėmės visaip: ir kalbėjome, kodėl reikia sėdėti kėdutėje, ir žaisdavome, užimdami žaislais, žaidimais, dainomis. Bet kažkaip greitai šį "nenoro" periodą pakeitė "miegojimo" periodas. Kelionėje greitai užmiega ir miega ilgai😀