Vaikas turi būti lavinamas visapusiškai arba kodėl verta rinktis žaidimų akademiją KORI KORI

Vaikas turi būti lavinamas visapusiškai arba kodėl verta rinktis žaidimų akademiją KORI KORI

05. Oct 2016, 11:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Žmogaus raida vyksta visą jo gyvenimą, tačiau svarbiausi pamatai sudedami vaikystėje. Todėl labai svarbu, kad aplinka sudarytų sąlygas vaiko visapusiškam augimui.

Neseniai Vilniuje duris svečiams atvėrė žaidimų akademija „KoriKori“ – švenčių vieta vaikams nuo kūdikystės iki paauglystės, kurioje žaisdami jie lavinami visapusiškai – intelektualiai, kūrybiškai, emociškai ir fiziškai. 

20161004134709-64532.jpg

 Žaidimų akademija gimė iš noro sukurti kitokią žaidimų erdvę vaikams – tokią, kurioje laiką su jais leidžia ir ugdymo procese dalyvauja ir tėvai. Kurioje kiekvienas daiktas būtų gerai apgalvotas ir turėtų prasmę, o žaidimai nebūtų vien smagi fizinė veikla. Dėl to čia – daugiau nei 20 įvairių veiklų, kurių kiekviena savaip padeda augti. 

"KORI KORI" Žaidimų akademijos vienas iš tikslų: skatinti vaikus pažinti save, skatinti vaikų savarankiškumą, vaizduotę, kūrybiškumą ir sudaryti galimybę fiziškai tobulėti.

20161004134730-88771.jpg

Kaip skatinti vaikų visapusišką ugdymą? „KORI KORI“ dalinasi patirtimi:

- Sukurti vaikui aplinką, kurioje jis laisvai jaustųsi, kuri leidžia vaikui tyrinėti erdves, žaidimus, naujoves. Aplinka, kurioje išlieka galimybė pasirinkti, suklysti, rizikuoti.
- Priimkime vaiko neįprastas įdėjas, "neprimetant" savo nuomonės, parodant, kad jis turi teisę, laisvę ir atsakomybę spręsti.( kada jis nori lipti, kada žaisti, koks jam žaidimas įdomiausias ir t.t.)
- Parinkti vaikui kūrybines medžiagas: smėlis, akmenukai, kriauklės, karoliukai - patikėkite, vaikai labai išradingai panaudos šias priemones, tik leiskite jiems atsiskleisti.
-  Neribokite vaikui laiko, suteikite vaikui laiko, išsiaiškinti savo galimybes ir pasireikšti kūrybiškai.
-  Svarbu pabrėžti žaidimo procesą, o ne galutinį tikslą.
-  Plėskite vaiko akiratį, pasakodami apie platų pasaulį ir jo galimybes. Vaikams reikia pasakoti: primenant, įsivaizduojant.
-  Kartu su vaiku pažinkite, stebėkitės, domėkitės ir mėgaukitės - juk geriausi mokytojai yra tėvai.

20161004134803-98805.jpg

"Kūrybiškumas - problemos sprendimo būdas, reikalaujantis proto lankstumo, kai tradiciniai problemų sprendimo būdai neveikia". 

Susitikime žaidimų akademijoje "KORI KORI“ Vilniuje (Ateities g. 11): www.facebook.com/KORI KORI