Štai ir baiginėjasi savaitgalis, per kurį šventėme mano mažylės pirmąjį gimtadienį. Teko nemažai ruoštis, o tas laikas taip greitai pralėkė... Šventei stengiausi gaminti tai, ką galėtų valgyti ir vaikai. Tortą gaminau taip pat pati, tokį, kurio galėtų paragauti ir jubiliatė. Todėl šį kartą noriu pasidalinti šio tortuko receptu. Nuotraukų gamybos neįmesiu, nes greitai teko gaminti, tai... :)
Labai paprastas ir skanus:
200gr. sviesto
400gr. grietinės
1 indelis kondensuoto pieno
pusė citrinos
3 krekerių maišeliai su aguonomis (viso apie 600gr.)
uogos, braškės
Gaminimas:
išlyditi sviestą, sudėti grietinę, supiltį kondensuą pieną, išspausti puse citrinos ir išmaišyti su mikseriu ar šluotele. Tada sudėti krekerius ir gerai išmaišyti. Visą masę įdėti į šaldytuvą porai valandų.
Pasirinktą torto formą iškloti maistine plėvele, kad po to lengviau išimti būtų, ir sluoksniujam: pirmas sluoksnis krekerių masė, kurią gerai paspausti, kad tvirtas būtų. Ant viršaus dėliojame uogas: aplinkui braškes, o per vidurį uogas (aš dėjau mėlynes), uogas taip pat gerai paspausti, kad nenubyrėtų. Tuomet lygiai taip pat antras sluoksnis.
Tortas beveik paruoštas. Dar bent porai valandų palikti šaldytuve ir galima valgyti :)
Vasarą, kurios nenorite kepti, ir kai pilna uogų, tai šitas tortukas pats tas:)
kažkada gaminau, tikrai labai skanus, toks skanus, kad net kelis didelius gabalėlius suvalgau vienu kartu. Ir kaip sakau, šis saldumynas - mirtina kalorijų dozė 😍.
Dekojam 😀
Šaunu 👍
Ir gėlės jubiliatei, bei jos tėveliams 🌷🌷🌷🌷🌷🌷
Esu kažką panašaus gaminusi, tik be uogų, tai man tikrai nepatiko sviestas, buvo per riebu. Gal tikrai uogos suteikia gaivumo...😉
Su želatina čia netinka, tai kitoks tortas. Nei grietinė,nei sviestas nesijaucia. Saldokas tik sakyčiau ir sotus. Tai tos uogas tarsi nuplauna riebumą,saldumą.
Super👍Gražiai gavosi.Tik labai įdomu dėl sviesto ar riebumas nesijaučia?Aš tokį dariau tik ne sviestą o želatinos dėjau ir vietoje grietinės liesą natūralų jogurtą tai toks visai lengvas ir gaivus gavosi😀