Vaikiški žaisliukai: ar skalbiate ir valote?

Vaikiški žaisliukai: ar skalbiate ir valote?

19. Oct 2011, 07:00

 

Keletas patarimų, kaip prižiūrėti vaikiškus žaisliukus.

 

Nepamirškite plauti žaisliukų

 

1. Pliušiniai žaisliukai kūdikiams iki metukų nėra labai tinkami. Mažyliai mėgsta viską kišti į burnytes, tad kartu su pliušinuku jų burnytėje gali likti žaislo pūkų ir kitų dalelių. Dėl to kyla pavojus užspringti.

 

2. Be to, pliušinius žaisliukus sunkiau prižiūrėti- juos būtina reguliariai plauti, be to, skalbimo priemonės turėtų būti kaip galima „draugiškesnės“ vaikučiui ir aplinkai, dėl tos pačios priežasties, kad mažyliai viską kiša į burnytę.

 

3. Plastikinius ir guminius žaisliukus plaukite po tekančiu šiltu vandeniu su vaikišku muilu, po to praskalaukite po vandeniu. Tada sudėkite ant švaraus rankšluosčio, kad išdžiūtų. Dabar jau galite duoti mažiukui.

 

Svarbu!


Einant pasivaikščioti lauke, keliaujant į svečius ar pas gydytoją, visada išlieka tikimybė, kad mažiukas numes žaislą ant žemės ir šis išsipurvins.

Žaisliukų gerai būtų turėti po ranka ne vieną. Vienas nukrito ant žemės, duokite kitą - švarų, o purvinąjį pasilaikykite iki tol, kol rasite kur nuplauti jį.

 

Ar paisote patarimų reguliariai skalbti pliušinius žaislus ir valyti plastikinius?

19. Oct 2011, 16:22

maciau per rusu tv laida "gyventi sveikai", kad geriausiai is pliusiniu zaislu bakterijos pasinaikina juos palaikius -20temp., t.y. saldiklyje ar esant tokiems salciams lauke. gal pasirodys juokingai, bet prie tokiu salciu geriausia isnesti ir patalyne, kailinius, pagalves ir pan, tik jokiu budu ne vasara, ka daznai tenka matyti.tad ne prosal butu ne tik isskalbti, bet ir "pasaldyti" 😀

Krisliukas Krisliukas 19. Oct 2011, 13:43

mes labai nedaug turim pliušinių žaislų, bet karts nuo karto juos skalbiu.. o plastmasinius kartais irgi nuvalau, kai ūpas pakyla 😃

19. Oct 2011, 11:30

karts nuo karto valome ir plauname zaisliukus 👍