Vaikiškos knygelės "Išpuikęs gaidys ir kiti" recenzija

Vaikiškos knygelės "Išpuikęs gaidys ir kiti" recenzija

29. Jul 2013, 19:14 jaldija jaldija

Norim pristatyti vieną knygelę iš Airido bibliotekos. Ši knygelė susideda iš dviejų pamokančių istorijų: "Išpuikęs gaidys" ir  "Godus meškiukas".


Pirmoji apie mergaitės Lolitos ūkį. Kartą prireikė Lolitai pagalbos, kad kas nors prižiūrėtų jos ūkį, Gaidelis tuoj pat pasisiūlė padėti. Tačiau per savo išpuikimą pateko bėdon, ir jį patį teko gelbėti. Gaideliui  švelniai pasakomi štai tokie pamokomieji žodžiai:"Dabar žinosi, kad prieš girdamasis, kad gali puikiai atlikti kokį darbą, pirmiausia turėsi savo triūsu įrodyti, jog sugebi jį įveikti."

Antroji istorija apie smaližių meškiuką. Meškiukui tekų pasisvečiuoti bičių krašte, kur jis galėjo valgyti medaus tiek kiek jam norėjosi. Tačiau jis per savo godumą nesugebėjo medumi pasimėgauti, o tiesiog šlamštė jį tarytum būtų dalyvavęs valgymo varžybose. O kitą dieną, jis stebėjosi, kad medus sugedo per naktį, nes jam buvo bloga net  nuo mažiausio medaus lašelio.


Smaližiui buvo paaiškinta: "Mielas Riki, net ir geri dalykai, jei nejauti jokio saiko , sukelia šleikštulį. Jei medų būtum valgęs pamažu kaip aš, galėtum juo gardžiuotis dar ir šiandien. O dabar tau jis atrodo pats neskaniausias, blogesnis už rūgščius obuolius ir gervuoges, kurių taip nemėgai."