Vaiko alergija gyvūnui

Vaiko alergija gyvūnui

29. May 2012, 00:00

„Mama, nupirk man šuniuką“ – prašo septynmetė mergaitė jau kelintus metus tėvų. Tačiau tėvai nevykdo jos prašymo ne iš piktos valios – mergaitei nustatyta alergija šunims ir katėms.

 

Manoma, kad tokių problemų turi apie 10 procentų visų žmonių. Kaip gali vaikams pasireikšti alergija gyvūnams? Ogi yra keletas atpažinimo būdų:

 

-Alerginis rinitas (sloga). Vaikui nuolat bėga nosis, tėvai nesupranta, kodėl jis vis „peršalęs“.

-Alerginis konjunktyvitas. Vaikui ašaroja ir peršti akys.

- Astma.

-Odos dermatitas (egzema).

 

Neteisinga manyti, kad alergiją gyvūnams visada sukelia jų kailis, anaiptol. Tai gali būti ir gyvūno seilės, prakaitas, šlapimas, oda ir kt.

 

Patys populiariausi naminiai gyvūnai yra šunys, katės, triušiukai, jūros kiaulytės, žiurkėnai, papūgėlės ir kanarėlės. Taip pat nepamirškite, kad alergiją vaikui gali sukelti ir naminiui gyvūnui naudojamas pašaras, jeigu tai, pvz., šienas.

 

Kas gali patvirtinti alergiją gyvūnams?


- Alergijos testai (atliekami specialūs mėginukai ant odos).

- Nosies pasėlis

-Kraujo tyrimas

 

Gydymas


Kaip ir visų alergijų gydyme, alergija gyvūnams gydoma išvengiant alergeno, t.y., atsisakant namuose laikyto gyvūnėlio. Tačiau tai nėra visada veiksminga, nes atėjus į svečius pas žmones, kurie turi gyvūną, veiką gali veikti ten esantys alergenai, arba juos perneša žmonės, auginantys namuose gyvūnai. Jei vaikas turi kontaktą su jais, kyla alergijos grėsmė.

 

Vaistų nuo alergijos būna ir nereceptinių, tačiau jie efektyvūs, kai alergija lengvo pobūdžio. Alergiją galima gydyti ne tik antihistamininiais vaistais, bet ir taikant specifinę imunoterapiją. Tai toks būdas, kai žmogui suleidžiama (arba sulašinama į burną) tam tikras kiekis alergenų ekstrakto.

 

Ar Tavo mažylis nėra susidūręs su alergija gyvūnams?

 

29. May 2012, 08:55

maniskis irgi nera alergiska, bet va seses berniukas alergiskas gyvunams, gal ne tiek jiems, kiek pukams, plaukams, dulkems juose

29. May 2012, 08:35

musiske panele neturi alergijos,nei suniui,nei katinui😀